Çanakkale Zaferi'nin 97. yıl dönümü.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ''Çanakkale Zaferi belki de tarihimizin en hüzünlü zaferidir. Çanakkale'de şehit olan 250 bin vatan evladı bu ülkenin nasıl kurulduğunun en müstesna misallerinden birini oluşturmaktadır'' dedi.

Çanakkale Zaferinin 97. yıl dönümü.
18 Mart 2012 Pazar 10:19 tarihinde eklendi, 2.922 kez okundu.

Bakan Yıldırım, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 97.yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale Zaferi'nin belki de Türk tarihinin en hüzünlü zaferi olduğunu ifade etti. 
    

Ülkenin kurtuluşu için kendi canlarından geçen şehitlerin bu zafer ile sadece Türk Milletinin değil, tüm dünyanın kaderini değiştirdiğini vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti: 
    

''Çanakkale Zaferi, yokluklar içindeki bir milletin çağın en güçlü devlet ve silahlarına karşı azim ve inançla nasıl baş edilebileceğinin kanıtı, gerçek bir destandır. Dünyanın farklı milletlerinin karşı karşıya geldiği Çanakkale, bu savaşta savaşan milletlerin kalplerinde tarifi imkansız duygular bırakmıştır. Mehmetçik sadece silahlı mücadelesi ile değil, verdiği insanlık dersi örnekleriyle de baş eğdirmiştir düşmana. Çanakkale'de şehit olan 250 bin vatan evladı bu ülkenin nasıl kurulduğunun en müstesna misallerinden birini oluşturmaktadır. 
   

Övgülerin en güzeline layık olan Çanakkale Şehitlerini asla unutmayacağız. Türk Milleti Çanakkale Şehitlerini kalbine gömmüştür. Allah ruhlarını şad etsin.''