Çanakkale'de yolun istinat duvarı çöktü

Çanakkale-İzmir arasındaki duble yolda toprak kayması yaşandı, istinat duvarı çöktü.

17 Ocak 2013 Perşembe 18:58 tarihinde eklendi.

 

Toprak kaymasının son günlerde meydana gelen yağmur ve depremin tetiklediğini belirten Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Perinçek, yolda meydana gelen çatlakların ise depremle alakası olmadığını, yol yapım hatasından kaynaklandığını söyledi. 
 
Çanakkale-İzmir karayolunun 17'nci kilometresinde yeni yapılan duble yolda toprak kayması sonucu istinat duvarı çöktü. Bölgede inceleme yapan Prof. Dr. Perinçek, toprak kaymasının 3 sebepten dolayı meydana geldiğini açıkladı. Perinçek, "Bölge killi kaya olduğu için su aldığında şişiyor ve kaymayı oluşturuyor. Diğer bir etken de karayolu yapılırken yamaç eğimi artırıldı. Böyle bir yerde yamaç eğimi azaltmak gerekiyor. Bu da bir etken oldu. Meydana gelen depremler de bu heyelanın tetiklenmesine neden oldu. Dün geldiğimizde çatlaklar daha azdı bugün daha da artmış." dedi.
 
Yolda meydana gelen çatlakların ise depremlerle bir alakası olmadığını belirten Perinçek, kullanılan dolgunun yolun çatlamasına neden olduğunu ifade etti.

CİHAN