Canikli'ye Giresun'da coşkulu karşılama

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan 62'nci hükümette Gümrük ve Ticaret Bakanı olan AK Parti Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, memleketinde, 'Giresun'un Reisi', 'Giresun'un gururu' pankartlarıyla coşkuyla karşılandı.

Canikliye Giresunda coşkulu karşılama
02 Eylül 2014 Salı 13:23 tarihinde eklendi.
Anasol – D hükümetinde 1997- 1999 tarihleri arasında Devlet Bakanlığı yapan Burhan Kara'dan 15 yıl sonra bir Giresun milletvekilinin bakanlık koltuğuna oturmasının sevincini yaşayan Giresunlular, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'yi bağrına bastı. Bakanlık görevini devralmasından iki gün sonra ilk yurt gezisini memleketine yapan Nurettin Canikli, Ankara'dan uçakla geldiği Trabzon'dan karayoluyla Giresun'a hareket etti. Trabzon- Giresun il sınırında protokol üyeleri tarafından karşılanan Bakan Canikli, Eynesil İlçesi'nde toplanan yüzlerce kişiyle tek tek tokalaştı, tebrikleri kabul etti. 'Giresun'un gururu Canikli', 'Giresun'un Reisi' pankartlarını taşıyan partililer, Canikli ile tokalaşmak için birbirleriyle yarıştı.
 
'TEKNİK VE HEYECAN BAKIMINDAN GÖREVE HAZIRIM'
 
Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli burada toplanan vatandaşlara yaptığı konuşmada şunları söyledi:
 
"Bu altın madalya şahsıma değil Giresun'a tevdi edildi. Ben sadece bunun hamallığını yapıyorum, taşıyorum. Yoksa gurur ve onur Giresun'undur. Bize bu onuru yaşattıkları için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na şükranlarımızı sunuyoruz. Bunun önemli bir sorumluluk olduğunun farkındayım. Burada hizmet etmemiz gerekiyor. Bize verilen daha çok milletin rızasını kazanma görevidir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hiçbirinizin başını öne eğdirmeden bu görevi onurla ve gururla yapmaya çalışacağız. Attığımız her adımın, söylediğimiz her sözün aynı zamanda Giresunlular'a mal edildiğini biliyoruz. Bu onurlu görevin bize verilmesinde elbette bir çok faktör vardır ama son 10 Ağustos seçimlerinde Giresunlular'ın verdiği yüzde 66'lık destek de çok önemli faktörlerden biridir. Seçimlerde, 'Siz bize gücü verin, sesinizi Ankara'dan duyarsınız' demiştik. Artık sesinizi Ankara'dan daha gür duyacaksınız. Tüm Türkiye'ye başta bölgemiz olmak üzere hizmet edeceğiz. Yaptığımız her hizmette gurur duyacaksınız. Bize verilen bu yükü taşıyabileceğimize inanıyoruz. Teknik bakımdan da birikim ve heyecan itibarıyla da verilen bu görevi en iyi şekilde milletimize hizmet olarak döndüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bizim ismimizi duyduğunuzda inşallah gururla anacağınız işlerle yapacağız."
 
MAKAM ARACIYLA HATIRA FOTOĞRAFI
 
Bu arada Canikli'ye ulaşamayan bazı partililer de 0022 plakalı makam aracının önüne geçerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Bazı Giresunlular'ın, "Çok şükür 15 yıl sonra kırmızı plakaya kavuştuk" sözleri de dikkat çekti. Canikli yol üzerindeki ilçelerde toplanan vatandaşları selamlaşarak Giresun'a şehir merkezine geldi.