Çankaya Belediyesi, 172 işsizi sevindirdi

Ankara Çankaya Belediyesi, işsizlikle mücadele için 2010 yılında kurduğu Çankaya İş ve İstihdam Merkezi (ÇİİM) ile bugüne kadar başvuru yapan 4 bin 680 kişiden 172’sine iş imkanı sağladı.

Çankaya Belediyesi, 172 işsizi sevindirdi
04 Mart 2013 Pazartesi 10:59 tarihinde eklendi.

 

Ankara Çankaya Belediyesi, işsizlikle mücadele için 2010 yılında kurduğu Çankaya İş ve İstihdam Merkezi (ÇİİM) ile bugüne kadar başvuru yapan 4 bin 680 kişiden 172’sine iş imkanı sağladı. Belediye 2011 yılında başlayan iş yönlendirmelerinde yapılan başvuruları titizlikle analiz edip,  uygun işe uygun kişileri yerleştiriyor.
 
Belediye Başkanı Bülent Tanık belediyelerin İş ve İşçi Bulma Kurumu olmadığının altını çizerek, “Amacımız insanlara iş olanağı sağlayarak siyasal kazanç elde etmek değil. Kişileri afişe etmeden, belirli kurumlarda istihdamını sağlayabilmek bizim için yeterli mutluluk kaynağıdır.” dedi. 
 
İŞKUR ve Çankaya Halk Eğitim Merkezi ile yapılan protokol kapsamında ÇİİM, kursiyerlerine yönetici asistanlığı ve hasta ve yaşlı bakım eğitimleri veriyor. Başarılı olan ve iş talep eden kursiyerlerin istihdamı sağlanıyor. 
 
ANNELER İŞE BAŞLADI
 
İşsizlerin  büyük kısmını oluşturan eğitimli gençler ve kadınlar için özel bir çalışma yapan ÇİİM, okul öncesi eğitim mezunlarına 520 saatlik eğitim vererek gerek belediyenin gündüz çocuk bakımevlerinde gerekse özel gündüz çocuk bakımevlerinde iş imkanı sağlanıyor.
 
Belediye sağlık işleri bünyesinde kurulan Kadın Sığınmaevi’nde bulunan şiddet mağduru kadınlara pozitif ayrımcılık yapan Çankaya Belediyesi, buradaki kadınların istihdamı konusunda özel çalışmalar geliştiriyor.
 
Başvuruların detaylı bir şekilde incelendiği Çankaya İş ve İstihdam Merkezi’ndeki uzmanlar, öncelikle kişinin gerçekten işe ihtiyacı olup olmadığını araştırıyor. Kişinin ne tür bir işte çalışabileceğinin analizi belediye personeli aracılığı ile yapılıyor. Çankaya İş ve İstihdam Merkezi çalışanları iş başvurusu yapan kişilere adeta yaşam koçluğu yapıyor.

CİHAN