Çankaya Köşkü önünde eylem

Ankara'da Yükseköğretim Kurulu'nu(YÖK) protesto etmek için Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne girmek isteyen Genç-Der üyelerine polis izin vermedi. Eylemcilerle polis arasında yaşanan arbedede 11 kişi gözaltına alındı.

Çankaya Köşkü önünde eylem
10 Nisan 2013 Çarşamba 15:33 tarihinde eklendi.

 

Çankaya Köşkü’nün hemen karşısında toplanan Genç-Der üyeleri, ‘YÖK’ü kapatacağız’ pankartı açtı. Bu sırada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Çankaya Sofrası"nda, Türkiye'nin bilimsel geleceğiyle ilgili görüş alışverişinde bulunacağı konukları ağırlıyordu.

Eylemcilerin gelmesiyle birlikte Köşk önünde hareketli saatler yaşandı. Çevik Kuvvet ekipleri, 1 nolu nizamiye önünde güvenlik önlemi aldı. Köşk’e yaklaştırılmayan grup üyeleri karşı kaldırımda basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Ayşen Kavas, Çankaya Köşkü’nde bilimle ilgili bir toplantı yapıldığını ancak esas görüşülmesi gerekenlerin kendileri olduğunu söyledi. Açıklamanın ardından bir süre burada bekleyen grup üyeleri, Köşk’e girmek için hareket etti. 
 
Polis ekipleri grubu engellemeye çalışsa da eylemciler hızla Çankaya Köşküne hareket etti. Çevik Kuvvet ekipleri grubun önünü kesti. Eylemciler polis barikatını aşmaya çalıştı. Yaşanan arbede de 11 eylemci gözaltına alındı. Polis araçlarına güçlükle bindirilen ve slogan atmayı sürdüren eylemciler, karakola götürüldü. 
 
 
 
 
 
 

CİHAN