Çankaya yeni parklarla yeşilleniyor

Ankara Çankaya Belediyesi tarafından gerçekleştirilen park revizyonları ve yeni park yapım çalışmaları devam ediyor

Çankaya yeni parklarla yeşilleniyor
15 Haziran 2013 Cumartesi 16:16 tarihinde eklendi.

75 yeni park yapan Çankaya Belediyesi, sayıyı 100’ün üstüne çıkarmayı ve eski parkların tamamını da yenilemeyi planlıyor. Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, “Geçtiğimiz 4 yılda 75 yeni park yaparak Çankaya’nın ilçe olduğu 1936 yılından bu yana yapılan toplam park sayısının üçte birini bir seçim döneminde gerçekleştirdik” dedi.

Başkan Tanık, Sivas olaylarının 20. yıldönümünde yaşamını yitirenlere adanan bir anıtpark yaptıklarını belirten Başkan Tanık, adı 2 Temmuz Park'ta incelemelerde bulundu.
Dikmen’de yapımı devam etmekte olan Kemal Sunal Parkı ve İnebolu Parkı’nda da son aşamaya gelindiğini belirten Başkan Tanık, 2011’de geçirdiği trafik kazası sonucu genç yaşta hayatını kaybeden, halk müziği ozanlarından Kıvırcık Ali adına da Osman Temiz Mahallesi’nde bir park yapıldığını söyledi.

Öte yandan Şehit Cengiz Karaca Mahallesi’nde yapımı devam eden Şehit Er Mete İmrak Parkı da tamamlandı. Türkiye radyo ve televizyon yayıncılığı tarihinde ilk naklen yayın, açık havada röportaj, haber okuma gibi pek çok ilke imza atan gazeteci Jülide Gülizar’ın anısını yaşatmak için İlkbahar Mahallesi Turan Güneş Bulvarı’nda yapılan parkın önümüzdeki günlerde açılması planlanıyor.


CİHAN