Çankaya'da açık havada resepsiyon

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 91'inci yıldönümü Türkiye genelinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Çankayada açık havada resepsiyon
30 Ağustos 2013 Cuma 22:24 tarihinde eklendi.

Gündüz Başkent Ankara'da yapılan törenlerin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Çankaya Köşkü'nde açık havada eşli bir resepsiyon verdi. Meclis Başkanı Cemil Çiçek resepsiyona eşsiz katılırken; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da eşi Emine Erdoğan ile birlikte resepsiyona geldi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile bazı kuvvet komutanları ise resepsiyona eşleriyle birlikte katıldı. Resepsiyona CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ile Gültan Kışanak katılmadı. Cumhurbaşkanı Gül ile eşi, konuklarıyla tek tek tokalaştı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrunnisa Gül''ün evsahipliğinde Çankaya Köşkü'nde 30 Ağustos resepsiyonu verildi. Çankaya Köşkü'nde yapılan resepsiyona Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve bazı kuvvet komutanları eşli katıldı. Böylece 11 yıllık AK Parti iktidarı döneminde ilk kez bir resepsiyonda kabine üyeleriyle eşli buluşmuş oldular.

Bin 600 kişinin davet edildiği bu yılki resepsiyonda geçmiş yılların aksine erkekler için 'smokin' yerine 'koyu renk elbise' uyarısının yer aldığı davetiyelerde kadınlar için de uzun etek uyarısına yer verildi. Gül resepsiyon için tutuklu milletvekilleri dışında, Ergenekon davasında ceza alan ancak tahliye edilen CHP'li Mehmet Haberal da dahil Meclis'teki bütün milletvekillerine davetiye gönderdi.

Resepsiyona CHP'den yalnız Sinan Aygün katılırken; BDP'den de Sırrı Sakık ile Esat Canan katıldı. Resepsiyona iş ve sanat dünyasından çok sayıda da davetli katıldı. Ayrıca resepsiyona katılanlar arasında erler de yer aldı.

Cumhurbaşkanı Gül'ün kulak rahatsızlığı sebebiyle geçen yıl değiştirilen tören yönetmeliği bu yıl uygulandı. Anıtkabir'deki törenin ardından Çankaya Köşkü'nde tebrikat töreni yapıldı. Bu tören daha önce Genelkurmay karargahında yapılıyordu.


CİHAN