Çankırı’da polislerin silahları sergilendi

Türk Polis Teşkilatı'nın 168. kuruluş yılı dolayısıyla, polisin kullandığı silah ve malzemelerin yer aldığı sergi açıldı.

Çankırıda polislerin silahları sergilendi
10 Nisan 2013 Çarşamba 18:26 tarihinde eklendi, 1.375 kez okundu.

 

 
Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan kutlamaların ardından 100. Yıl Kültür Merkezi’nde hazırlanan sergi, Vali Vahdettin Özcan ve Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı tarafından açıldı.

Sergi açılışında konuşan Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Polis Teşkilatı'nın 168. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gurur ve kıvancını yaşadıklarını belirterek, "Unutmayalım ki hizmet anlayışımız gereği her zaman insanımızın mutluluğu ve huzurunu sağlamak temel hedefimiz olmuştur. Hukukun üstünlüğü ve bağlayıcılığı en önemli prensibimiz olmalıdır" dedi.
 
Protokol ve vatandaşların büyük ilgi gösterdiği sergide bomba imha ekiplerinin kıyafet ve malzemeleri, olay yeri inceleme ekiplerinin teknik malzemelerinin yanı sıra emniyetin çeşitli birimlerinde kullanılan malzemeler sergilendi.

Vatandaşlara bilgiler verilen sergide en çok ilgi çekenlerden biri de uyuşturucu bulmada bugüne kadar başarılı operasyonlara destek veren polis köpeği 'Keita' oldu.

DHA