Canlı bombanın babası konuştu: ''Sonuçta benim kızım''

TERÖR örgütü PKK ile bağlantılı olan TAK örgütünün kimliğini açıklamasıyla Bursa Ulu Cami önündeki canlı bomba eylemini gerçekleştirdiği ileri sürülen Eser Çali'nin Iğdır'daki babası DHA'ya konuştu.

Canlı bombanın babası konuştu: Sonuçta benim kızım
02 Mayıs 2016 Pazartesi 13:22 tarihinde eklendi.
TERÖR örgütü PKK ile bağlantılı olan TAK örgütünün kimliğini açıklamasıyla Bursa Ulu Cami önündeki canlı bomba eylemini gerçekleştirdiği ileri sürülen Eser Çali'nin Iğdır'daki babası DHA'ya konuştu. Çiftçilik yapan baba Salih Çali, "Kızım Eser kendine yazık etti" dedi.
 
Bursa'da geçen 27 Nisan günü 23 kişinin yaralandığı canlı bomba olduğu ileri sürülen kadın terörist Eser Çali'nin Iğdır'ın Ermenistan'a açılan Alican Sınır kapısına yakın Orta Alican Köyü'nde yaşayan ailesi, olayın üzüntüsünü yaşıyor. Simzer- Salih Çali çiftinin 8 çocuğundan 6'ncısı olan Eser Çali'nin 2009 yılında üniversiteyi okumak için gittiği Ankara'da PKK terör örgütüne katıldığı belirtildi. Tarımcılıkla geçimini sağlayan 57 yaşındaki Salih Çali şunları anlattı:
 
"Kızım Ankara Üniversitesi, Dil tarih Coğrafya Fakültesi 3'üncü sınıfta iken örgüte katılmış. Emniyet bana bir gün kızımın fotoğrafını gösterdi. 'Bu senin kızın mı, örgüte katılmış ' dediler. Ben de 'Evet benim kızım' dedim ve ardından Ankara'ya gittim. Ama kızımı aramama ve arkadaşlarına sormama rağmen bulamadım. Onunla en son 2012 yılının Nisan ayında telefonla görüşmüştüm. O günden itibaren kendisinden hiç bir haber alamadık."
 
'DEVLET CENAZESİNİ VERİRSE ALIRIM' 
 
Kızlarının canlı bomba olduğunu öğrenince ailece çok üzüldüklerini kaydeden baba Salih Çali şöyle devam etti:
 
"Kızım kendi halinde, kimseye zararı dokunmayan biriydi. İsminin açıklandığı gün Emniyetten gelip eşim ve benden DNA testi için kan ile saç örneği aldılar. Kızımın canlı bomba olacağı aklımın ucundan bile geçmezdi. Kızım Eser kendine yazık etti. Devlet cenazesini verirse alırım. Sonuçta evladım, benim bir parçam." 
 
Öte yandan Iğdır Cumhiriyet Lisesi mezunu olan Eser Çali'nin 'canlı bomba' olarak Bursa'daki eylemi gerçekleştirdiğinin açıklanması, okul idaresi ve öğretmenlerini de üzdü. Tanıyan öğretmenleri, Eser'in 'Canlı bomba' olmasına' çok şaşırdıklarını ve inanamadıklarını söyledi.

DHA