Canlı yayında 'canlı' hata

Geçen yıl Show TV'de ekrana gelen bölümlerini Engin Altan Düzyatan'ın sunduğu bu yıl ise FOX'ta Murat Başoğlu'nun sunucunu üstlendiği "Canlı Para" yarışmasında önceki akşam çok ilginç bir hata yaşandı.

Canlı yayında canlı hata
14 Eylül 2012 Cuma 11:27 tarihinde eklendi.

Yarışmaya katılan baba - kıza dördüncü soruda hatalı bir soru soruldu. 1 Milyon TL ile dördüncü soruya girmeyi başaran yarışmacılara, "Ceberut adam" süzünde geçen Ceberut'un sözcük anlamı hangisidir? şeklinde bir soru yöneltildi. Sorunun, 'Merhametsiz', 'Tanrının kudreti', 'Zorba' ve 'Kızgın' olarak dört şıkkı çıktı. Baba, kız Kızgın şıkkını devre dışı bırakıp diğer üç seçeneğe paralarını bölmeyi tercih etti. Yarışmada bu sorudan sonra ise reklam arası verildi.

 
Reklam bittikten sonra ise büyük bir hataya imza atıldığı ortaya çıktı. Hatayı fark ettiklerini söyleyen Başoğlu, "Bu soruda yazım hatası oldu. Canlı yayın bu özelliği güzel... Siz paranızı üç şıkka böldünüz, bu üç şık da doğru. Soru "Ceberut adam" sözünde geçen Ceberut'un sözcük anlamı hangisi değildir? olması gerekiyor. Kızgın şıkkı doğru olacaktı. Yazım hatası olduğu için bu soruyu geçtiniz" diyerek beşinci soruya geçildi. Baba, kız ise bu durumda büyük sevinç yaşadı.