Canlı yayında flaş açıklama

Mehmet Ali Şahin, Karabük’te Kemal Güneş Caddesi’nde yerel televizyonun canlı yayınına katıldı. Caddede yürüyerek yayına giderken Şahin’in yanına gelen bir kadın, gözyaşları içinde yardım istedi

Canlı yayında flaş açıklama
28 Nisan 2015 Salı 19:46 tarihinde eklendi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, yargıdaki tahliye tartışmalarıyla ilgili, "’Dinine, vatanına bağlı insanlar yetiştiriyorlar’ diye ortaya çıkmış bir yapının, böylesine bir örgüte dönüşmüş olması karşısında bu ülkenin bir vatandaşı olarak, geçmişte bunlara sempati duymuş bir kişi olarak büyük üzüntü duyuyorum" dedi.
 
Mehmet Ali Şahin, Karabük’te Kemal Güneş Caddesi’nde yerel televizyonun canlı yayınına katıldı. Caddede yürüyerek yayına giderken Şahin’in yanına gelen bir kadın, gözyaşları içinde yardım istedi. Eşinin cezaevinde olduğunu söyleyen kadın, "Çıkmasına 10 senesi var. 4 çocuğum var. Valilikten 100 lira veriyorlar o da yetmiyor. Bana bir miktar para verin" dedi. Şahin de yanındaki AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci’ye konuyla ilgilenmesini söyledi.
 
’GEÇMİŞTE SEMPATİ DUYMUŞ BİR KİŞİ OLARAK’
 
Daha sonra canlı yayına katılan Şahin partisini övdü, CHP’yi eleştirdi. Yargıdaki tahliye tartışmasına da değinen Şahin bu konuda şunları szöyledi:
 
"Bu tamamen bir hukuk ihlalidir. Soruşturması devam eden dosyalarla ilgili tutuklama veya tutukluluğun ortadan kaldırılması kararını Sulh Ceza Hakimleri verebiliyor. ’Dinine, vatanına bağlı insanlar yetiştiriyorlar’ diye ortaya çıkmış bir yapının, böylesine bir örgüte dönüşmüş olması karşısında bu ülkenin bir vatandaşı olarak, geçmişte bunlara sempati duymuş bir kişi olarak büyük üzüntü duyuyorum. 40 yılı aşkın süredir Türkiye’de ve yurt dışında eğitim faaliyetleri içerisinde olduğu görünen bir yapının böylesine kendi kendine harakiri yapıyor durumuna gelmiş olması hepimizi üzmüş vaziyettedir. Bunlara prim vermeyiz."