Canlı yayında PKK kavgası

BDP Eş Başkanı Demirtaş, ABD dönüşü Siyaset Meydanı'nda Ali Kırca ile tartıştı.

Canlı yayında PKK kavgası
04 Mayıs 2012 Cuma 11:44 tarihinde eklendi, 1.889 kez okundu.

 

Selahattin Demirtaş, Kürt sorunu ve çözümü üzerine soruları yanıtladığı Siyaset Meydanı programında Ali Kırca ile tartıştı.
 
ÜNİTER YAPI KORUNMALI
 
Selahattin Demirtaş, BDP heyetinin ABD'deki temaslarını anlatarak Kürt sorunun çözümüne yönelik Amerikalıların da görüşlerini aldıklarını ifade etti. Kürt sorununun, Türkiye'nin üniter yapısı içerisinde, ayrılma ve bölünme olmadan ülkenin kendi içerisinde çözülmesi gerektiğini vurgulayan Demirtaş, çözüm önerilerini 4 maddede sıraladı.
 
PKK KAVGASI
 
Programın ilerleyen bölümlerinde konu PKK'ya gelince ortam bir anda gerildi. BDP'li Selahattin Demirtaş'ın PKK ve terör sorunu ile ilgili olarak hükümete ve orduya yaptığı çağrılara Ali Kırca yanıt verince ikili arasında oldukça hararetli geçen bir tartışma yaşandı.
 
ALİ KIRCA TARTIŞMAYA GİRDİ
 
Ali Kırca, Selahattin Demirtaş'ın önerilerine karşı çıkarak, Türkiye'nin sınırları içerisinde PKK varlığı sürdükçe, örgüt eylem yapmasa bile askerin operasyon düzenleyeceğini ve bunun meşru bir hak olduğunu vurguladı. BDP lideri ise Kırca'nın bu yorumuna karşı çıkarak hem PKK'ya hem de hükümet/ordu kanadına eylem ve operasyonların durdurulması çağrısında bulundu.
 
DAĞAN ÇIKAN PKK'LI TESLİM OLMASIN
 
Öte yandan, Kürt sorununa barışçıl yönden bir çözüm bulunana kadar PKK'lı militanların teslim olmaması gerektiğinin altını çizen Selahattin Demirtaş, "Açıkça söylüyorum, dağa çıkmış bir PKK'lı asla teslim olmamalı. Soruna çözüm bulunana kadar eylem yapmamalı ama teslim de olmamalıdır" dedi.
 
Selahattin Demirtaş'ın bu sözleri de ortamda bir anlık gerilime neden olurken, Ali Kırca'nın yumuşamasıyla gerginlik sona erdi. (ensonhaber)