Cannes'da ikinci hırsızlık şoku

Cannes Film Festivali'nde yaşanan milyon dolarlık mücevher hırsızlığının ardından bu kez bir film yapımcısının eşyaları çalındı.

Cannesda ikinci hırsızlık şoku
20 Mayıs 2013 Pazartesi 10:42 tarihinde eklendi.

Sinema dünyasının kalbinin attığı Cannes Film Festivali bir hafta içinde ikinci hırsızlık şokuyla yeniden sarsıldı.

 
China Film Group başkan yardımıcısı Zhang Qiang, ünlü oyuncu Keanu Reeves’le birlikte katılacağı basın toplantısı öncesinde otel odasındaki eşyalarının çalındığını fark etti.
 
Qiang, Çin’in Twitter olarak görülen Weibo’da otel otasındaki bavullarının çalındığını yazdı. Otel yönetimini şikayet eden Qiang, “Fransa’daki güvenlik çok kötü ve insanlar çok kaba. Bu festivalden bahsetmeye bile değmez” yazdı.
 
Qiang’ın mesajları Çinli takipçileri tarafından birçok kez paylaşılınca festival yetkililerinin dikkatini çekti. Qiang bir sonraki mesajında yerel ve festival yetkililerinin kendisini arayıp yaşananlar için özür dilediklerini yazdı.
 
Zhang Qiang, China Film Group’un üst düzey yöneticisi olarak yapımcılar için büyük önem taşıyor. Çin, son yıllarda Hollywood yapımları için önemli bir merkez haline geldi.
 
Hollywood Reporter'ın haberine göre Qiang, Cannes Film Fesitvali’ne şirketinin yapımcılığını üstlendiği, Keanu Reeves’ın yönettiği 'Man Of Tai Chi' filminin tanıtımı için gelmişti.

NTV