Canon Fotoğraf Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Canon fotoğraf makinesi deyince akla ilk DSLR fotoğraf makineleri gelir. Yüksek performans ile birlikte hem video hem de fotoğraf çekiminde başarılı olan Canon, dünya lideri olan bir marka olarak göze çarpıyor.

Canon Fotoğraf Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
26 Mart 2018 Pazartesi 13:17 tarihinde eklendi, 2.048 kez okundu.

Canon fotoğraf makinesi deyince akla ilk DSLR fotoğraf makineleri gelir. Yüksek performans ile birlikte hem video hem de fotoğraf çekiminde başarılı olan Canon, dünya lideri olan bir marka olarak göze çarpıyor. Canon fotoğraf makineleri farklı sınıflarda farklı modellerden oluşuyor. Kompakt fotoğraf makineleri, bridge fotoğraf makineleri, aynasız fotoğraf makineleri ve DSLR fotoğraf makineleri şeklinde ayrımlara sahip modeller arasında tüm modeller sınıflarında rakiplerinden daha iyi satış rakamlarına ulaşmış durumda. En çok satan IXUS ve SX serisi kompakt cihazları sunduğu özellikler ile giriş amatör sınıftaki ürünler olmalarına karşın G serisi profesyonel kompakt cihazlarıyla da hafiflik ve performans arayanların tercihi oluyor. EOS serisinde yer alan aynasız APS-C ve DSLR APS-C ile Full Frame fotoğraf makineleri  tüm dünya fotoğraf pazarında en önemli modeller olmayı başarıyor.
 

Canon Kompakt Fotoğraf Makineleri

Canon EOS Aynasız Fotoğraf Makineleri

Canon EOS DSLR Fotoğraf Makineleri

Canon Fotoğraf Makineleri sınıflandırmaları aşağıda sıralandığı gibi görülebilir. Her alanda, her sınıfta, her kişiye göre bir model bulmak, canon makinelerde, çok kolay. Fotoğraf makinelerinin bu ayrımının sebebi ise kullanıcılara göre hareket etmek olarak görülmemelidir. Giriş sınıfındaki bir cihazı sadece amatöre fotoğrafçılar değil üst sınıf fotoğrafçıların kullanabileceği gibi, 1Dx Mark II modelini de sadece üst sınıf kullanıcılar değil tüm fotoğraf severler kullanabilir. Sınıf ve kategori ayrımları kullanıcı profilleri değil kullanıcı ihtiyaçlarına göre yapılmıştır. Bu sebeple en üst seviye makineleri fotoğrafa ilk defa başlayacak olan biri tarafından da kullanılabilir.



Canon fotoğraf makinelerindeki her model birbirinden farklı ve benzer özelliklere sahip olabilir. DIGIC kodlamalı işlemci kullanan tüm modeller, CMOS sensörleri ile hem yüksek performans hem de daha kaliteli fotoğraflar sunmaktadır. Birçok modelde dahili olarak WiFi ve bluetooth gibi aktarım sistemleri mevcuttur. Farklı gövde boyutları ile el ile tutuşu farklılaştırabileceğiniz gibi aynasız fotoğraf makinesi modelleriyle de ergonomikliği artırabilirsiniz.