Cansız mankenleri kurtardılar

Tatbikatta çaya uçan araçtaki cansız mankenler çıkartıldı.

Cansız mankenleri kurtardılar
07 Mart 2013 Perşembe 21:27 tarihinde eklendi, 1.159 kez okundu.

 

Karabük'te, Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan tatbikatta İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ve Ulusal Medikal Kurtarma ekipleriyle birlikte suya girerek dereye uçan aracın içerisindeki cansız mankenleri çıkarttı.
 
Karabük İl Afet Acil Durum Müdürlüğü'nce Araç Çayı'nda su altı kurtarma tatbikatı yapıldı. Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Balıklar Kayası mevkiinde yapılan tatbikata Karabük Valisi İzzettin Küçük, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Samit Tokmak, İl Afet Acil Durum Müdürü Gazanfer Erbay, Prof.Dr. Şener Üşümezsoy, daire müdürleri ile AFAD ve UMKE ekipleri katıldı.

Tatbikatta ilk olarak hurda bir otomobil yaklaşık 50 metre yükseklikten çaya uçtu. Kazanın ardından olay yerine giden UMKE ve AFAD ekipleri kurtarma çalışması başlattı. Prof. Dr. Şener Üşümezsoy da ekiplerle birlikte suya gömülen araç içerisinde bulunan iki mankenin çıkarılması için çalışmaya katıldı. Senaryo gereği olay yerine gelen kazazedelerin yakınları fenalık geçirerek kendilerini yerden yere attı.

Kurtarma ekiplerinin bir bölümü botla kaza bölgesine giderken, bir bölümü de köprünün üzerinden halatlarla botun üzerine indi. Kurtarma ekipleri kısa sürede suyun içindeki iki mankeni çıkarttı. Sudan çıkartılan mankenler halatın ucundaki sedyeye bağlanarak köprünün kenarına çıkartıldı.

DHA