Çantasında bombayla adres sordu

Diyarbakır’dan aldığı bombayı trenle Ankara’ya getirirken yakalanan zanlının, güvenlik görevlisiyle konuşması güvenlik kameralarına yansıdı.

Çantasında bombayla adres sordu
06 Kasım 2011 Pazar 08:31 tarihinde eklendi.

 

H.B. isimli zanlı, Diyarbakır’dan aldığı bombayı Güney Ekspresi’ne binerek Ankara’ya getirmeye çalışırken Kırıkkale’de’nin Diyarbakır Garı’ndaki yakalandı.


H.B.’nin, son derece sakin halde garda dolaştığı ve kendisini Ankara’ya getirecek trene binmek için hazırlık yaptığı, içinde bomba düzeneği ele geçirilen sırt çantasını omzunda taşıdığı görüldü. Polis H.B.’nin Diyarbakır Garı’ndaki görüntüleri üzerinde inceleme başlattı.


Miliyet gazetesinde yer alan habere göre; patlayıcı düzeneğinin ele geçirilmesinin hemen ardından Diyarbakır’da başlatılan araştırmalarda, bomba kuryesi H.B.’nin, 19 Eylül günü saat 11.50 sıralarında garda bekleyen Güney Ekspresi’ne binmek için istasyona geldiği ve şüphe çekmemek için son derece sakin bir görüntü verdiği tespit edildi.

 

Zanlı H.B.’nin, bir süre gar içinde dolaştığı ve bir özel güvenlik görevlisiyle sohbet ettiği saptandı.


Gardaki güvenlik kameralarından elde edilen görüntülerde, Kırıkkale’de yakalanan H.B.’nin içinde patlayıcı madde bulunan sırt çantasını omzunda taşıdığı belirlendi.


Ankara Garı’nda karşılanması beklenen H.B.’nin Kırıkkale’de yakalanmasının ardından aynı olayla ilgili olarak Başkent’te iki hafta önce ayrı bir operasyon daha gerçekleştirilmişti. Bu operasyonda Diyarbakır’da gözaltına alınan 7 kişiden 4'ü tutuklanmıştı.


Tutuklanan zanlıların, Kumrular Caddesi’ndeki patlamanın gerçekleştiği gün Ankara’da oldukları ve Diyarbakır’dan Güney Ekspresi’yle Başkent’e gelen kurye H.B.’yi karşılamak amacıyla Ankara Garı’nda bulundukları tespit edilmişti.


Patlamanın ardından kayıplara karışan zanlıların peşine düşen polis, şüphelileri Diyarbakır’da yakalayıp Ankara’ya getirmişti. Bu operasyonun ikinci aşamasında ise F.Y. adlı bir zanlı daha gözaltına alındı. Tutuklanarak cezaevine gönderilen F.Y.’nin H.B. ile bağlantısının olduğu belirlendi.


F.Y.’nin, PKK’nın canlı bomba ve silahlı saldırı eylemlerinin talimatını verdiği belirtilen “Doktor Bahoz “kod adlı Suriye uyruklu Fehman Hüseyin’nin, saldırılar için eylemci görevlendirme emirlerini verdiği “Doktor” kod adlı Hacı Turman ile bağlantısı tespit edildi.


NTV