Caretta carettayı tatilciler kurtardı

Bodrum'da denizde hareketsiz halde bulunan caretta carettayı, tatilciler kurtardı.

Caretta carettayı tatilciler kurtardı
18 Temmuz 2012 Çarşamba 15:36 tarihinde eklendi, 1.079 kez okundu.

 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Güvercinlik köyü Adabükü Koyu'nda tatilciler, sahilden yaklaşık 20 metre açıkta, hareketsiz halde duran bir caretta caretta olduğunu farketti. Karaya çıkarılan kaplumbağa, burada bir battaniyeye konuldu. 
     
Vatandaşların haber vermesiyle koya elen AKUT ekipleri, caretta carettayı bir kamyonete yerleştirdi. Caretta carettanın Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMAR) yetkililerine teslim edileceği bildirildi. 
     
Deniz kaplumbağasını denizden çıkartan Halil Eskici, bölgedeki yüksek bir yerden aşağı bakarken kaplumbağayı gördüğünü anlattı. Kaplumbağayı bir süre izledikten sonra denize girdiğini belirten Eskici, ''Kaplumbağa yüzemiyordu. Hemen kıyıya getirdik. Yaralı değildi ama bitkin haldeydi. Zor nefes alıyordu'' dedi. 
   
 Özlem Bayram isimli tatilci de caretta carettayı halsiz halde gördükten sonra hemen müdahale ettiklerini belirti. Deniz kaplumbağalarının çok özel canlılar olduğunu dile getiren Bayram, o nedenle çok titiz davrandıklarını kaydetti. 
     
AKUT Bodrum Ekip Sorumlusu Saadettin Uslu, caretta carettayı DEKAMAR yetkililerine teslim edeceklerini ifade ederek, ''Deniz kaplumbağasının durumu kritik. Hızlı şekilde yetkililere ulaştıracağız. Kaplumbağa canlı ama hayati fonksiyonlarını tam olarak bilemiyorum'' diye konuştu. 
     
Deniz kaplumbağasının yaklaşık 10 yaşında ve 40 santim boyunda olduğu bildirildi.