Carettaları koruyamadık!

Kuşadası'na 10 yıl sonra yumurtalarını bırakan Caretta Caretta türü iki deniz kaplumbağası öldürüldü.

Carettaları koruyamadık!
02 Ağustos 2011 Salı 21:57 tarihinde eklendi, 1.914 kez okundu.

Kuşadası sahillerine 10 yıl sonra yumurta bırakan Caretta Caretta türü deniz kaplumbağalarından ikisi, bir hafta içinde başlarına sert cisimle vurularak öldürüldü.

Kaplumbağaları, vatandaş ve hayvan severler tarafından korunmaya alınıp yuvaları şeritlerle çevrelenmişti.

Ancak kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, iki kaplumbağayı başlarına sert cisimle vurarak öldürdü.

Yumurta bırakmak üzere gelen deniz kaplumbağalarını korumak için büyük çaba sarf eden Kuşadası Kaymakamlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü, Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) ile vatandaşlar, iki yetişkin kaplumbağanın öldürülmesini tepkiyle karşıladı.

EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, bir hafta içerisinde iki kaplumbağanın başlarına vurularak öldürülmesine tepki gösterdi.

Sürücü, "Uzun yıllar sonra Kuşadası sahiline yumurtalarını bırakan bu sevimli deniz canlıları hakkında vatandaşların bilgi sahibi olması için, Kaymakamlığı ve EKODOSD işbirliğiyle yumurtaların olduğu alana bilgilendirme tabelası diktik.

Bizler geldikleri için sevinirken, son 1 hafta içinde 2 yetişkin bireyi başlarından almış oldukları darbe sonucu kaybettik. Ölen Carettalar, Dilek Yarımadası- Büyük Deltası Milli Parkı Şube Müdürlüğünden alınan izinle, milli parka gömüldü" dedi.