"Carlos'ta doğru karar verdik"

Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, takımın başına teknik direktör olarak Roberto Carlos'u getirmekle gelecek adına doğru bir karar verdiklerini söyledi.

Carlosta doğru karar verdik
19 Eylül 2013 Perşembe 22:04 tarihinde eklendi.


Kulübün resmi internet sitesine açıklamada bulunan başkan Otyakmaz, yaklaşık 10 yıldır Sivasspor başkanlığı görevini yürüttüğünü hatırlatarak en büyük hayalinin Sivasspor’u kurumsallaştırıp Süper Lig'de kalıcı hale getirmek olduğunu kaydetti.

Teknik Direktör Roberto Carlos'un transfer dönemine değinen Başkan Mecnun Otyakmaz, "Rıza Çalımbay takımdan ayrıldıktan sonra yönetim kurulumuz bir teknik direktör arayışına girdi. Menajerlik vasıtasıyla Roberto Carlos’un teknik direktörlük yapmak istediği bilgisine ulaştık ve kendisi ile hemen bir bağlantı kurarak Moskova’da görüştük.

Hedeflerimizin örtüştüğü için çok kısa sürede prensip anlaşması sağladık. Dünyaca ünlü hocalarla çalışmış ve üst düzey takımlarda görev almış, dünya kupası ve şampiyonluk kupası kaldırmış bir oyuncunun iyi bir teknik direktör olabileceğini ayrıca hem şehrimizin hem de Sivasspor’umuzun tanıtımına büyük hizmette bulunacağını ve Sivasspor’a gelecek oyuncular için büyük bir referans olacağını düşündük. Sivas’ta şimdiye kadar gerçekleşmemiş taraftar desteği ve katılımıyla sözleşme imzaladık.

Bugün de ne kadar iyi bir tercih yaptığımızı görüyoruz. Sivasspor’un tercihleri yerel, ulusal ve dünya medyasında büyük yankı uyandırdı. Cicinho, Da Costa, Utaka ve Rafik Zoheir Djebbour gibi isimleri renklerimize katmada çok büyük katkısı oldu.

Roberto Carlos ile birlikte geride kalan 4 haftada her ne kadar bazı skorlar arzu ettiğimiz gibi olmasa da oynadığımız futbol gelecek adına ne kadar doğru bir karar verdiğimizin göstergesi oldu" açıklamasında bulundu.

Başkan Mecnun Otyakmaz ayrıca, cumartesi günü Sivas’ta konuk edecekleri Kasımpaşa maçı öncesi tüm taraftarları takıma destek vermek için 4 Eylül Stadyumu’na davet etti.


CİHAN