Çarşı o yardımları reddetti!

Gezi Parkı eylemlerinin simgesi haline gelen Beşiktaş’ın ünlü taraftar grubu Çarşı, gözaltındaki üyelerinin serbest kalması için gerekli parayı toplamak adına birçok kişiden yardım teklifi aldıklarını belirtti.

Çarşı o yardımları reddetti!
21 Haziran 2013 Cuma 12:07 tarihinde eklendi.
Gezi Parkı olayları nedeniyle gözaltına alınan Çarşı grubu üyelerinden 20’si suç örgütü kurmak ve üyesi olmak, izinsiz gösteri, kanunlara uymamaya tahrik ve polise direnmekten adliyeye sevk edilmişti.

Çarşı grubu, 3 üyenin serbest kalması için ise istenen 50’şer bin TL'nin toplanması için Türkiye’nin her yerinden hatta yurtdışından maddi yardım teklifleri aldıklarını belirtirken, “Herkese çok teşekkür ediyoruz ama şartlı tahliye sürecinde kimseden yardım talebimiz yoktur” şeklinde konuştu.
 
Şartlı tahliye için gerekli kefaletlerin ödenmesi adına herhangi bir kampanya yapmadıklarını ifade eden Çarşı şu açıklamayı yaptı: 
 
“Çarşı olarak; bizimle ağlayıp bizimle gülen, yaşadığımız 4 günlük sorgu süresince bizimle dayanışma içinde olan sevgiyi, saygıyı, inancı ve kardeşliği büyüten bütün insanlara teşekkür ederiz. Çarşı’yla ilgili şartlı tahliye kararı verilen ve 150 bin TL kefalet belirlenmiş isimlerle ilgili hiçbir beklentimiz yoktur. Çarşı olarak şartlı tahliyeden kaynaklanan kefalet süresinde hiçbir talebimiz yoktur. Bu tür dayanışma tekliflerini şükranla kabul etmeyeceğimizin bilinmesini isteriz. Barış, sevgi ve masumiyet kadar beyaz; uğruna her şeyimizi feda edecek, sevdamız uğruna hayattan vazgeçebilecek kadar siyahız. Diyoruz ki Hayatta Beşiktaş"