Çarşı üyesi 2 kişiye tutuklama kararı

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin soruşturmada gözaltına alınarak tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 33 kişiden, Çarşı grubu üyesi olduğu belirtilen 2'si tutuklandı.

Çarşı üyesi 2 kişiye tutuklama kararı
19 Haziran 2013 Çarşamba 22:11 tarihinde eklendi, 1.035 kez okundu.
Gezi Parkı olayları nedeniyle gözaltına alınan aralarında Çarşı grubu üyelerinin de olduğu 20 şüpheliden 5’i tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen 5 kişinin arasında Çarşı grubunun liderlerinden B. E. ve C.Y. de bulunuyor.
 
Gezi Parkı olaylarına karıştıkları gerekçesiyle Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan 20 şüphelinin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda sabah saatlerinde başlayan sorgusu saat 17.00 sıralarında tamamlandı.

Sorguların ardından Savcılık, şüphelilerden 5'ini “Suç örgütü üyesi olmak", "Kanuna uymamaya tahrik" ve "kamu malına zarar vermek" suçlarından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk etti. Şüphelilerden 15’i ise savcılık sorgularının ardından serbest kaldı. Ancak savcılık serbest kalan 15 şüpheliden 7’sine Adli Kontrol uygulanmasını istedi. 
 
Bu 7 şüpheli de Adli Kontrol uygulanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.
 
2 KİŞİ TUTUKLANDI, 3 KİŞİ SERBEST
 
Gezi Parkı olayları nedeniyle ‘örgüt’ kapsamında gözaltına alınan ve tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen Beşiktaş’ın Çarşı grubu üyelerinin de aralarında bulunduğu 5 kişiden 2’si tutuklandı. 3 kişi ise 50’şer bin kefalet ücreti ile serbest bırakıldı.
 
Gezi Parkı olaylarına karıştıkları gerekçesiyle Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan 20 şüphelinin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda sabah saatlerinde başlayan sorgusu akşam 17.00 sıralarında tamamlandı. 
 
Şüphelilerden 15’i ise savcılık sorgularının ardından serbest kaldı. Ancak savcılık serbest kalan 15 şüpheliden 7’sine Adli Kontrol uygulanmasını istedi. Bu 7 şüpheli de Adli Kontrol uygulanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Şüphelilerden Halil İbrahim Erol, Numan Bülent Ergenç, İbrahim Halilullah Turan, Güray Sezmen ve Cem Yakışkan "Suç örgütü üyesi olmak", "Kanuna uymamaya tahrik" ve "kamu malına zarar vermek" suçlarından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.
 
2 TUTUKLAMA RUHSATSIZ SİLAHTAN
 
Şüphelilerin mahkeme sorgusu 21.00 sıralarında başladı. Mahkeme sorgusunun ardından Halil İbrahim Erol ile İbrahim Halilullah Turan ‘vahim nitelikte silah ve mermi bulundurmak’ suçlamasıyla tutuklandı. 
 
50’ŞER BİN TL KEFALET İLE SERBEST
 
Numan Bülent Ergenç, Güray Sezmen ve Cem Yakışkan ise 50’şer bin TL kefalet ile serbest bırakıldı. Serbest bırakılan şüphelilere yurtdışı çıkış yasağı ile haftada bir karakolu giderek imza atma yönünde tedbir kararı alındı.

DHA