Çarşı'dan Beşiktaş yönetimine sitem

"Her Avrupa maçında bilet taleplerimize karşılık gitgide daha isteksiz verilmiş, iş daha fazla yokuşa sürülmüştür. Bizler Beşiktaşlı yöneticilerle tekrar tekrar irtibata geçtiğimizde verilen cevap hep aynı"

Çarşıdan Beşiktaş yönetimine sitem
06 Mart 2015 Cuma 10:33 tarihinde eklendi.
Club Brugge'un UEFA kuralı gereği Beşiktaş Kulübü'ne ayırdığı 1250 biletin dışında Beşiktaş taraftarının maç bileti temin etmelerinin önünün kesilmesi üzerine bilet bulamayan taraftar grubu Çarşı Berlin, isyan bayrağını çekerek Beşiktaş yönetimine sitem etti.
 
Belçika kulübünün sert önlemleri nedeniyle Beşiktaş'ın 12 Mart'ta deplasmanda karşılaşacağı Club Brugge maçı için bilet bulamayan Çarşı Berlin, Beşiktaş taraftarı için ayrılan 1250 biletin sadece İstanbul'da eritilmesine isyan etti. Facebook hesabından "Beşiktaş camiasının ve Kamuoyunun Dikkatine" başlıklı yazılı açıklama yapan Çarşı Berlin, Beşiktaş'a Avrupa'dan nasıl destek verdiklerini şu ifadelerle sıraladı:
 
"Bizler Avrupa'nın çeşitli şehirlerinde yaşayan ve yıllar evvel Beşiktaş sevdası ile bir araya gelmiş bir taraftar topluluğuyuz. Köklerimiz Beşiktaş-Köyici'ne dayanmaktadır. Beşiktaş mücadelesinin yılmaz neferleri İstanbul'da Beşiktaş tribünlerinin lokomotifi çarşı grubunu kurarken, o lokomotifin öncü isimleri Avrupa'da bağlı bulunduğumuz taraftar topluluğunu kurmuş, adına da ÇARŞI Berlin demiştir. Az çok Beşiktaş'ın Avrupa maçlarını izleyenler, bu taraftar topluluğunun Avrupa deplasmanlarında yarattığı olağanüstü desteği fark etmişlerdir.
 
Leverkusen'de Roma'da, Parada... Bazı yöneticilerin bile gitmeye üşendiği Tromsö'de, Kiev'de Bükreş'te hep Çarşı Berlin vardı tribünlerde. Sadece futbol değil, Hentbol, Basketbol, Altyapı takımları, Engelsiz Kartalların da tribünde destekçisi olmuşuzdur. Liverpool'dan 8 yediğimiz maçta havaya kaldırılan atkı da Çarşı Berlin'in ruhu vardır. Çarşı Berlin sadece maçtan maça giden bir taraftar topluluğu değildir. çarsı Berlin'in onlarca üyesi aynı zamanda Beşiktaş'ın resmi derneklerine üye ve daha önemlisi Beşiktaş Kongre Üyesidirler".
 
ÇARŞI BERLİN 13 YILDIR BEDEVA BİLET TALEP ETMEMİŞTİR
Açıklamanın devamında, "Çarşı Berlin taraftar grubu var olduğu 13 senede hiçbir zaman bedava bilet talep etmemiş, son dönemde ortaya çıkan 'bağış' adı altında toplanan fahiş 'HARAC'ı da ödemekten kaçınmamıştır" hatırlatmasını yapan çarsı Berlin, "Her defasında muhteşem bir taraftar desteği sunmuş, Avrupa'daki en güçlü Türk taraftar topluluğu olduğunu defalarca kanıtlamıştır" diyerek, şu satırlarla sitemlerini ifade etti:
 
"Liverpool zaferi ile sarhoşa dönen taraftarımız kuralar çekilir çekilmez Brugge deplasmanı hazırlığına başlamıştır. Yalnız hesaba katmadığımız bir durum oluşmuştur. Aslında her Avrupa maçında bilet taleplerimize karşılık gitgide daha isteksiz verilmiş, iş daha fazla yokuşa sürülmüştür. Bizler Beşiktaşlı yöneticilerle tekrar tekrar irtibata geçtiğimiz de verilen cevap hep aynı. Yüzlerce bilet BJK TRAVEL ile yolculuk ederek, yapacakları Belçika turunda "Gitmişken Beşiktaş'ın maçını da izleyelim bari!" havasında olan "müşterilere satılmıştır. (Gerçekten derdi takımı gırtlak patlatırcasına destekleyecekleri tenzih ediyoruz!)Bu ihanetin sorumlusu Beşiktaş taraftarının hakkı olan biletleri yanındaki adamlara peşkeş çeken, onların ceplerinin dolmasını sağlayan, müşteri olarak gördüğü kişilere biletleri iki katı fiyatına satan Beşiktaş Yönetimi ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Fikret Orman'dır. Bizler Çarsı Berlin olarak yıllardır haklının ve hakkın yanında olan duruşumuzla bilindik ve tanındık. Şimdi de hakkımız olanın savaşını vermekteyiz. Biz asla böyle bir savaş istemedik ama Çarşı Berlin'i Beşiktaş'ından ayırmaya kalkanlarla savaşmak boynumuzun borcudur.
 
Bu savaş sadece sizin değil, bizim de canımızı yakacaktır. Fakat biz bunun bilincindeyiz. Bugüne kadar elimizden geldiğince stat içinde ve stat dışında yaşanması muhtemel taşkınlıklara engel olduk. Provokasyona gelmedik, sağduyulu davrandık".
Beşiktaş Kulübü'nü "Beşiktaş Kulübünü adeta sus payı niteliğinde, çocuk kandırır gibi bizlere sunduğu 25 bileti kendilerine aynen İADE ediyoruz. Türkiye'de mutlaka o 25 bileti satacak müşteri bulursunuz" gibi ağır ifadelerle suçlayan Çarşı Berlin, "bundan böyle Avrupa maçlarındaki tribünlerde kullandığımız kontrol mekanizmasını geri çekiyoruz. Yaşanacak kargaşalardan, stat içinde ve dışında Beşiktaş kulübüne, seyirci taşkınlıkları dolayısı ile gelebilecek cezalardan sorumlu değiliz. Beşiktaşlımızın, muhteşem şekilde süren Avrupa Ligi macerasında , bazı kişi ve şirketlerin kasalarının doldurulması düşüncesi ile taraftarından koparılmasına seyirci kalmamız düşünülemez" diye açıklamayı sürdürdü. Çarsı Berlin açıklamayı şu ifadelerle sonlandırdı: "Unutulmasın ki; Beşiktaş'ın olduğu her yerde biz de olacağız. Ama stat içinde ama stat dışında. Beşiktaş'ın Avrupa'da taraftarından koparılmasına kimsenin gücü yetmez. Buna yeltenenler de büyük bir hata yaptıklarını er ya da geç anlayacaklardır. Beşiktaş Jimnastik Kulübü camiasına ve kamuoyuna saygılarımızla."