Çarşı'dan Fenerlilere tarihi çağrı

İstanbul Spor İl Güvenlik Kurulu, Fenerbahçe taraftarının İnönü Stadı'na gitmemesine karar verdi, iki takım taraftarı da ayağa kalktı.

Çarşıdan Fenerlilere tarihi çağrı
27 Ekim 2011 Perşembe 08:23 tarihinde eklendi, 1.080 kez okundu.

 

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi için yapılan Spor İl Güvenlik Kurulu toplantısından misafir takım taraftarının gelmemesi kararı çıktı, ortalık karıştı.
 
Derbi için İstanbul Valiliği’nde düzenlenen toplantıya katılan Beşiktaşlı yönetici Orhan Saka, maçı Fenerbahçeli taraftarların stattan izleyemeyeceğini söyledi. Saka, iki kulübün yaptığı anlaşmayla, sezonun ikinci yarısında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda yapılacak Fenerbahçe-Beşiktaş maçını da aynı şekilde siyah-beyazlıların da izleyemeyeceğini bildirdi. Beşiktaşlı yönetici, iki kulübün aldığı bu yöndeki kararı İl Spor Güvenlik Kurulu’nun uygun bulduğunu kaydetti.
 
Kararın alındığı saatlerde ise Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin tribün liderleri, Köyiçi'nde bir araya gelmişti. Teröre karşı tepkilerini ortak bir dille dile getirmek için buluşan iki kulüp taraftarları, sarı-lacivertliler için alınan bu karara çok şaşırdı.
 
Fenerbahçeliler çok memnun
Beşiktaşlılar, sosyal medyadan "Çarşı'ya gel Fener" diye kampanyası başlatırken, sarı-lacivertliler ile birlikte Beşiktaş Çarşı'da kol kola maç seyretmek istediklerini dile getirdiler. Siyah-beyazlıların bu yaklaşımı, Fenerbahçeliler arasında büyük memnuniyet yarattı. Özellikle twitter'da "#rakibimedokunma", "#SeninYerinBenimYanimdir" ve "#carsiyagelfener" sözleri en çok yazılan twitler arasına girdi.
Öte yandan Kartal taraftarı derbi karşılaşmasında giyecekleri atkı ve bereleri Van’daki depremzedelere gönderecek. Maç sonunda toplanacak atkı ve bereler, Beşiktaş Belediyesi’nin tahsis edeceği araçla Van’a götürülecek.