Carvalhal kararsız kaldı

Beşiktaş Teknik Sorumlusu Carvalhal, iki ülke arasındaki siyasi krizi bildiğini, futbol oynamak ve kazanmak için sahaya çıkacaklarını söyledi. Portekizli çalıştırıcı, “Büyük takımlar asla iki maç üst üste kaybetmemelidir. Bir mağlubiyetten sonra futbolcular da kazanmak isteyecektir” diye konuştu

Carvalhal kararsız kaldı
15 Eylül 2011 Perşembe 08:36 tarihinde eklendi.

 

Beşiktaş Teknik Sorumlusu Carlos Carvalhal, Eskişehirspor yenilgisinin ardından Maccabi Tel Aviv’i mağlup ederek büyüklüklerini göstermek istediklerini söyledi.
 
Takım olarak iyi işler yapan bir rakibe karşı oynayacaklarını söyleyen Portekizli çalıştırıcı, “Çok iyi atağa çıkıyorlar. Panathinaikos maçında bunu görmüştük. İleri uçtaki hızlı oyuncularıyla kontrataklarda iyi bir takım. Organize bir ekip. İşimiz kolay değil ama bu zorlukların üzerine kendi silahlarımızı devreye sokacağız. Önemlerimizi alıyoruz” dedi.
 
İki ülke arasındaki siyasi krizi bildiğine vurgu yapan Carvalhal, “Haberleri seyrettiğim için olanlar hakkında bilgi sahibiyim. Ancak biz futbol adamlarıyız. Tek sevgimiz futbol. Futbol oynamak istiyoruz” ifadesini kullandı.
 
Bu maçın diğer bir öneminin mağlubiyetten sonra gelen bir karşılaşma olacağına vurgu yapan siyah-beyazlıların teknik patronu, “Büyük takımlar asla iki maç arka arkaya kaybetmemelidir. Futbolcular da bunun bilincindedir. Bir mağlubiyetten sonra onlar da kazanmak isteyeceklerdir” diye konuştu.
Guti’nin maça yetişmesinin zor olduğunu, Ernst’in ciddi bir problemi olmamasına rağmen riske etmeyeceğini söyleyen Carlos Carvalhal, “Kendisine sezon boyunca ihtiyacım olacak” yorumunu yaptı.
Carvalhal ile birlikte basın toplantısına katılan Simao da, “Eskişehirspor maçının ikinci yarısındaki futbolu oynamak istiyoruz. Hocamız burada diye söylemiyorum ama bu sene taktik olarak daha iyi çalışıyoruz. Eskisine göre daha iyiyiz. Önümüzdeki günlerde bu farklılığı herkes görecek” dedi.
 
KAPTAN QUARESMA
Kartal’ın yıldız futbolcusu Ricardo Quaresma, kaptanlık hedefine dolaylı yoldan da olsa ulaştı. Siyah-beyazlı takımda pazubandı istediği iddia edilen Portekizli oyuncu, Kaptan Guti’nin sakatlığı, İbrahim Toraman’ın da cezası nedeniyle üçüncü kaptan olarak pazubandı takacak. Teknik Direktör Carvalhal, “Quaresma ilk resmi maçını geçen hafta oynadı. Futbolcular oynadıkça açılırlar. Bütün oyuncularım maçlar geçtikçe daha iyi olacaktır” dedi.
 
Carvalhal kararsız
UEFA Avrupa Ligi’nde, Maccabi Tel Aviv ile grubundaki ilk maçına çıkacak olan Beşiktaş’ta, Teknik Sorumlu Carlos Carvalhal, Guti ve Ernst’in sakatlıkları, İbrahim Toraman’ın da cezası nedeniyle kadro kurmakta büyük sıkıntılar yaşıyor. Portekizli teknik adam, sahaya süreceği on bire bu sabah karar verecek. Siyah-beyazlı teknik adam, bir süredir sağ bekte denediği İbrahim Toraman’ın yerine Ekrem Dağ’ı sahaya sürebileceği öğrenildi. Carvalhal’ın orta sahanın göbeğinde ise, Veli, Necip, Alves, Fernandes ve Aurelio gibi isimlerden bir üçlü kuracağı belirtildi. Öte yandan Portekizli hocanın hafta boyunca takımdaki bütün futbolcularla tek tek görüşmeler yaparak onları bugünkü  sınava hazırladığı vurgulandı. Maccabi Tel Aviv maçının hazırlıklarını dün akşam yaptıkları idmanla tamamlayan Beşiktaş’ta sakatlıkları devam eden Guti, Ernst ve Atınç yer almadı.

Milliyet