Carvalhal'e çifte isyan

Siyah-beyazlı futbolcular ikinci yarıda Quaresma ve Simao'yu oyundan almayan Carvalhal'i, vatandaşlarına ayrıcalık tanımakla suçladı.

Carvalhale çifte isyan
08 Kasım 2011 Salı 09:51 tarihinde eklendi.

 

Beşiktaş'ta, Gençlerbirliği karşısında alınan 4-2'lik yenilginin şoku yaşanıyor. Ankara'da ilk devreyi 2-0 önde kapatmasına rağmen ikinci yarıda kalesinde 4 gol birden gören siyah-beyazlı takımda ağır mağlubiyetin sorumluluğu, Teknik Sorumlu Carlos Carvalhal'e yüklendi.
 
Hem yöneticilerin hem de siyah-beyazlı futbolcuların, Portekizli teknik adama özellikle vatandaşları Ricardo Quaresma ve Simao Sabrosa’ya ayrıcalık tanıdığı için tepkili oldukları ifade edildi. Bazı oyuncuların kendi aralarında, "Quaresma'yı çıkaramıyorsa bari Simao'yu oyundan alsaydı" diye konuşarak, Gençlerbirliği yenilgisi nedeniyle Carvalhal'i eleştirdikleri kaydedildi.
 
Kanatlarda görev yapan Quaresma ve Simao'nun savunmaya yeterince yardım etmemesi yüzünden her karşılaşmada ekstra efor harcadıklarına dikkat çeken futbolcuların, Portekizli yıldızları bu nedenle sürekli eleştirdikleri vurgulandı.
 
'Savunma hamlesi yapmadı'
Carlos Carvalhal'i, Gençlerbirliği yenilgisinin tek sorumlusu olarak gören siyah-beyazlı yöneticilerin de maçtan sonra yaptıkları sohbette, Portekizli hocayı takıma gereken müdahaleleri yapmadığı için eleştiri yağmuruna tuttukları öğrenildi.
 
Carvalhal'in maçın devre arası takımın savunma direncini artıracak hamlelerde bulunması gerektiğine dikkat çeken yöneticilerin, "2-0'dan sonra maçın 4-2'ye gelmesinde futbolcular da suçlu ama hoca, Quaresma veya Simao'dan birini çıkararak daha savunma ağırlıklı bir yapıya dönmeliydi. Yorgunluk yüzünden iki haftadır kusan İsmail'i dinlendirmesi lazımdı. Kadroda istikrar olmalı, ama böyle durumlarda revizyona gitmeliydi" ifadelerini kullandıkları belirtildi.
 
Carvalhal, Gençlerbirliği maçından sonra yorgunluk yüzünden ikinci yarıda enerjilerinin bittiğini söylemişti.
 
Koch'un sıkıntısı
Teknik Sorumlu Carvalhal'ın yardımcılarından Roland Koch özellikle son haftalarda siyah-beyazlı takıma kondisyon çalışması yaptıramamanın sıkıntısını yaşıyor. Teknik Direktör Tayfur Havutçu'nun ısrarlarıyla göreve getirilen Alman kondisyonerin bir süredir normal programını uygulayamadığı öğrenildi. Sezon başındaki kamp döneminde uyguladığı ağır kondisyon çalışmaları nedeniyle birçok oyuncunun tepkisini çeken Koch'un, Carvalhal geldikten sonra kuvvet artırıcı çalışmalara ara verdiği kaydedildi.

Milliyet