Carvalhal’ın gözü tutmadı

Beşiktaş’ın ilk rakibi Eskişehirspor’un maçlarını izleyen Kartal’ın teknik patronu, “Rakibin durumu iyi değil ama bizim de onlardan aşağı kalır tarafımız yok” dedi

Carvalhalın gözü tutmadı
05 Eylül 2011 Pazartesi 09:38 tarihinde eklendi.

 

Beşiktaş Teknik Sorumlusu Carlos Carvalhal, Eskişehirspor karşılaşmasına odaklandı. Ligin ilk haftasında oynayacağı rakibin durumunu öğrenmek için sıkı bir çalışma içerisine giren Portekizli çalıştırıcı, kırmızılı-siyahlıların İstanul B.B. ve Tavşanlı Linyitspor ile oynadığı iki hazırlık maçını yardımcılarına izletti.
 
Bununla da yetinmeyen siyah-beyazlıların teknik patronunun, maçları CD’den izlediği, rakibi henüz hazır bulmadığı vurgulandı. Carvalhal’ın buna rağmen büyük endişe taşıdığı vurgulandı. Siyah-beyazlı teknik adamın, futbolcuları ve yardımcılarıyla yaptığı görüşmelerde, “Rakibimizin durumu iyi değil ama bizim de onlardan aşağı kalır yanımız yok. Hazırlık ve Avrupa kupası maçlarında çok kötü performans ortaya koyduk. İki tane lige hazır olmayan takımın maçından tecrübeli olan taraf kazanabilir. Artık zaman kalmadı. Bundan sonraki karşılaşmalarda çok ciddi oynamalıyız” dediği bildirildi.
 
Bazı oyuncuların disiplinsiz, bazılarının da formsuz olması nedeniyle istenilen taktiği bir türlü oturtamadığını söyleyen Carvalhal, “Ligde çok önemli dört maçımız (Eskişehir, Ankaragücü, Bursa ve Antalya) var. Bence ilk dört maçını galibiyetle tamamlayan takım sezon sonu için çok büyük bir avantaj yakalar. Bizim çektiğimiz fikstürün ilk dört haftası da böyle bir avantajı yakalamamızı sağlayabilir. Yeter ki dörtte dört yapalım. Fakat böyle oynarsak işimiz çok zor” diye konuştuğu öğrenildi.
 
Gençler hocanın gözlemi altında
 
Beşiktaş Yönetimi’yle alt yapı koordinatörlüğü ve istatistik biriminin başına getirilmesi planlanan Carlos Carvalhal, Teknik Direktör Tayfur Havutçu’nun tutuklanması üzerine A takımının başına geçti. Portekizli çalıştırıcının yeni sezonda alt yapıyla da yakından ilgileneceği belirtildi. Havutçu’nun serbest kalmasıyla alt yapıya döneceği belirtilen Carvalhal, gençlere büyük önem veriyor.

Milliyet