"Çatalca’ya üniversite konusunda çalışmalarımız var"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Çatalca’ya üniversite konusunda çalışmalarımız var. Polis okulunun buraya gelişi söz konusu ama buraya ayrıca bir üniversite veya yüksekokuldan bahsediliyor. Bu da bölgenin ekonomik gelişmesi için istenen bir olaydır.” dedi.

Çatalcaya üniversite konusunda çalışmalarımız var
10 Şubat 2014 Pazartesi 18:06 tarihinde eklendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, seçim çalışmalarına Çatalca’da devam etti. Çatalca’da bir düğün salonunda halka hitap eden Topbaş, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Program da konuşan Topbaş, belediye başkanlarının ilçelerde iş adamı gibi olaylara baktığını söyledi.

Kadir Topbaş, “Ne yapsak da ilçenin ekonomisini geliştirsek, ne yapsak da ilçede istihdam oluştursak. Belediye başkanları sadece alt yapı, su değil bütün olayları detaylı düşünmek zorundadır. Çatalca’ya üniversite konusunda çalışmalarımız var. Polis okulunun buraya gelişi söz konusu ama buraya ayrıca bir üniversite veya yüksekokuldan bahsediliyor. Buda bölgenin ekonomik gelişmesi için istenen bir olaydır.” diye konuştu.

Yeni bir çalışma ve ortak proje başlattıklarını belirten Topbaş, “Birinci etapta 10 bin insana konut istihdam sağlayacak bir proje geliştirmek istiyoruz. Bunu yakın bir tarihte protokolle imza altına alacağız. KİPTAŞ genel müdüründen bir ricada bulundum artık biz lüks daireler yapmayalım.

Biz daha dar gelirli, konut alma hayali olmayanlara kira öder gibi ödeyecek şekilde ucuz konutlar yapalım. 10 binlik bir konut projesinin bin 100’lük bölümünün 1 ay içerisinde başlayacağı bir çalışma var. Bu sayede dar gelirli vatandaşların sanki kira öder gibi konut sahibi olma hayalini gerçekleştirmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çatalca’nın tarım ilçesi olduğunu aktaran Topbaş, şunları kaydetti: “Burada organik tarım başta olmak üzere birçok alan da güzel hizmetler ortaya çıkarabiliriz. Bu konuda da bir yönlendirme yapmamız gerekir. Burada da en büyük görev belediye başkanlarına düşüyor.”

Konuşmanın ardından Çatalca’nın amatör spor kulüpleri Topbaş’a atkı ve forma hediye etti. Program sonunda çarşıda bir süre yürüyen Topbaş, vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi.


CİHAN