Çatıdaki hayat

Bir evlat dünya ya getirmek dünyanın en güzel duysudur, ama bu sadece annelerin yaşadıkları bir duygu değil hayvanlarında yaşadıkları bir duygudur.İşte bir martı çatı da yaptığı bir yuva da iki yavrusu ile yeni bir yaşama merhaba dediler.

Çatıdaki hayat
22 Temmuz 2013 Pazartesi 11:18 tarihinde eklendi, 2.278 kez okundu.
İstanbul denince martılar vazgeçilmezdir, boğazın iki yakasında vapurların arkasında gün boyu uçarak kendilerine atılan simitleri kapma yarışına girerler. Kimi bu simitleri kimi de avladıkları balıkları kursaklarında biriktirip çatılardaki yuvalarına dönerler ve yavrularını bu yiyeceklerle beslerler. Hemen hemen denize yakın tüm binaları çatılarında martıların çok sayıda yuvaları vardır ve şehrin içinde bambaşka bir yaşam mücadelesi vardır çatılarda. 
 
Anne martı ile baba martı dönüşümlü olarak avlanmaya çıkarken biri mutlaka tehlikelere karşı yavrularının başında durur. Kediler kargalar hatta başka martılar da yavruları kapmak için tehlike oluşturular. Bazen hem anne hemde baba martı birlikte beslerler yavrularını anne yavrularını beslerken baba martı da koruma yapar onlara.
 
İşte, bir çatı da martı ailesinin iki yavrusu ile geçirdikleri anlar ve anne martının yakalayıp getirdiği balıkları onlara paylaştırması objektifime böyle yansıdı. Anne martının yavrsuna dönüp onu ikaz edercesine bir şeyler söylemeye çalışması ilginç bir andı. Bir an olsun yavrularının yanından ayrılmayan anne martı ne zaman yavrularının büyüyüp uçmaya başlamasıyla rahat bir nefes alacak... 

DHA