Çatışma ortasında çocuk olmak

MARDİN'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerce kazılan hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için ilan edilen sokağa çıkma yasağı 7'nci gününe girerken, ilçenin bir çok mahallesinde elektrik ve sular kesik.

Çatışma ortasında çocuk olmak
20 Kasım 2015 Cuma 10:52 tarihinde eklendi.
MARDİN'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerce kazılan hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için ilan edilen sokağa çıkma yasağı 7'nci gününe girerken, ilçenin bir çok mahallesinde elektrik ve sular kesik. Yasağa rağmen çocuklar sokaklara çıkıp silah ve patlama sesleri altında oyun oynarken; çatışmalar sırasında hasar gören su şebekesini de ekipler onarmaya çalışıyor. Dünkü çatışmalarda ise 1 kişi hayatını kaybetti.
 
Nusaybin'de, PKK'lı teröristlerin kazdığı hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için 13 Kasım'da ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürüyor. Sürdürülen operasyonlarda çıkan çatışmalar nedeniyle özellikle hendeklerin yoğun olduğu Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir mahallelerine su ve elektrik verilemezken, çatışmalardan hasar gören su şebekelerini ekiplerin onarmaya çalışıyor. Gıda sıkıntısının da baş göstermeye başladığı ilçede bir haftadır yasak nedeniyle dışarı çıkamayan çocuklar, patlama ve silah sesleri altında çıktıkları sokaklarda oyun oynamaya çalışırken, bazı vatandaşların ise evlerinin damına çıktığı görüldü.
 
VEKİLLERİN AÇLIK GREVİ SÜRÜYOR
 
İlçe sakinleri sokağa çıkma yasağının bir an önce kaldırılmasını isterken, HDP Mardin Milletvekilleri Mithat Sancar, Gülser Yıldırım, Ali Atalan ve Erol Dora'nın yasağın kaldırılması için dün ilçe girişindeki bir dinlenme tesisinde başlattıkları açlık grevi ise sürüyor.
 
1 KİŞİ DAHA ÖLDÜ
 
Dün çıkan çatışmalarda 19 yaşındaki Musur Aslan adlı bir gencin yaşamını yitirdiği öğrenildi. İlçede daha önce şarapnel parçasının isabet etmesi sonucu Selamet Yeşilmen adlı kadın ile roketatar mermisinin isabet etmesi sonucu yıkılan bahçe duvarının altında kalan Hasan Dal adlı bir kişi hayatını kaybetmişti. Kurşundan öldüğü belirtilen Aslan ile birlikte ölü sayısı 3'e yükseldi

DHA