"Çatışmacı dil kullanılıyor"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, iktidar ve muhalefetin toplumu ayrıştırıcı ve çatışmacı bir dil kullandığını söyledi.

Çatışmacı dil kullanılıyor
23 Şubat 2014 Pazar 19:50 tarihinde eklendi.

Partisinin Siirt’te düzenlediği toplantıda konuşan Destici, 30 Mart yerel seçimleri ülke adına bir dönüm noktası olarak gördüklerini kaydetti.

Destici, “Türkiye’nin içinde bulunduğu gündemi hepimiz takip ediyoruz. Maalesef iktidar ve Meclis’teki muhalefet partileri, Türkiye’yi bir türlü çatışma, kamplaştırma ve çatışma ortamından kurtaramadılar. İnatla halen ayrıştırıcı ve çatıştırıcı dili kullanmaya devam ediyorlar. Bizim kavgaya değil, beraberliğe, gönül birliğine ihtiyacımız var. Bizim birbirimize karşı sevgiye, hoş görüye ihtiyacımız var. Büyük Birlik Partisi olarak bunun öncülüğünü yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Müslümanların kardeş olduğunu dile getiren BBP lideri Destici şunları söyledi: “Ülkemizin her bir ferdini hangi etnik kökene, hangi mezhebe sahip olursa olsun, ister doğulu, ister batılı olsun, ister başı açık ister kapalı olsun bütün vatandaşlarımızı bir ve beraber olarak görüyoruz.

75 milyonun tamamının birliği, huzuru ve güvenliği için el ele verip çalışmaya davet ediyoruz. Ülkemiz ayrılıktan çok çekti. Önce Sünni-Alevi diye kavga ettirdiler. Daha sonra sağ-sol, laik-antilaik diye kavga ettirdiler. Türk-Kürt diye kavga ettirmeye çalıştılar. Ama Allah’a hamdolsun ki başaramadılar."


CİHAN