Cavcav, Kulüpler Birliği Başkanı seçildi

Tartışmalı geçen Kulüpler Birliği başkanlık seçimi sonrası oy birliği ile başkalığa onursal başkan İlhan Cavcav seçildi.

Cavcav, Kulüpler Birliği Başkanı seçildi
19 Temmuz 2013 Cuma 18:43 tarihinde eklendi.


Kulüpler Birliği’nin Ankara’da bulunan merkezinde yapılan toplantıya Fenerbahçe dışında 17 kulübün tamamının temsilcileri katılırken Fenerbahçe’yi ise Kayserispor temsil etti. Hararetli geçen toplantı sonrası Kayserispor Başkanı Recep Mamur, Kasımpaşa Başkanı Hasan Hilmi Öksüz ve Torku Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan toplantıdan erken ayrıldı.

Kalan başkanlarla tamamlanan toplantı neticesinde Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı’na İlhan Cavcav seçildi. İlhan Cavcav’ın yardımcısı ise Eskişehir Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan ile Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer oldu.

Toplantı sonrası kameraların karşısına geçen İlhan Cavcav, 17 kulübün iştirakiyle yapılan toplantıda baya mücadele ettiklerini ifade ederek, "Bazı arkadaşlarımız karşılıklı hiç olmayacak şekilde münakaşa ettiler. Arkadaşlarımın ısrarla beni önermeleri üzerine bende birlik ve beraberliğin bozulmaması adına bir yıllık başkanlığı kabul ettim. Ama mutlaka Kulüpler Birliği tekrar bir yapılanmaya girecek." dedi.

KAYSERİSPOR KULÜBÜ BAŞKANI MAMUR:

Kayserispor Başkanı Recep Mamur’un birliğin başkan adayı olduğunu ifade eden Cavcav, "Bazı olan münakaşalar yüzünden, şahsi çekişmeler demeyeyim ama şahsi itişmeler yüzünden Recep Bey iştirak etmedi. İlhan Cavcav olarak arkadaşların arzu ve taleplerini kıramadım ve başkanlığı kabul ettim." dedi.

Basın mensuplarının 6+0+4 yabancı kuralı ile TFF’yi olağanüstü seçime çağırıp çağırmayacakları sorması üzerine ise Cavcav, bu konuların görüşülmediğini söyledi.

Türk futbolunun bıçak sırtında olağanüstü bir durum içerisinde olduğunu ifade eden Eskişehir Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan ise, iki adayın bulunduğunu ancak anlaşmazlık çıkınca toplantıda kulüpler adına sorun çıkacağını gördüklerinin söyledi. İlhan Cavcav’ın ve kendilerinin İlhan Cavcav’ın başkanlığını zorunlu olarak kabul ettiklerini sözlerine ekleyen Hoşcan, öncelikli amaçlarının birlik ve beraberliğin sağlanması olduğunu kaydetti.

Kulüpler Birliği’nin dağılmaması ve devamı konusunda bir genel kurul yaşadıklarını ifade eden Medical Park Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer’de aday konusunda çıkan problemlerden dolayı onursal başkan İlhan Cavcav’ın devam etmesi gerektiğini dile getirdi.


CİHAN