Cavcav'dan TFF'ye sert sözler

Gençlerbirliği Birliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) almış olduğu yabancı futbolcu oynatma sayısını kararını eleştirdi

Cavcavdan TFFye sert sözler
19 Haziran 2013 Çarşamba 16:37 tarihinde eklendi.

Gençlerbirliği Birliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) almış olduğu yabancı futbolcu oynatma sayısını kararını eleştirdi. Cavcav, eğer bu karar değişmezse TFF’nin değişeceğini söyledi. Fenerbahçe Kulübü'nün de son zamanlarda yabacı transfer etmesine de değinen Cavcav, “Acı ama gerçek Türkiye’de Fenerbahçe ne derse o oluyor.” dedi.
    
İlhan Cavcav TFF’nin dünkü genel kurul toplantısında aldığı kararları değerlendirmek için Ankara'da basın toplantısı düzenledi.
    
TFF’nin yabancı futbolcu için aldığı 6+0+4 kararını eleştiren Cavcav, Kulüpler Birliği’nin TFF ile görüşme talebinde bulunduğunu söyledi. Cavcav, TFF’nin verdiği kararı değiştirmediği halde olağanüstü genel kurula gitmek için şartlar ve koşullar ne gerekiyorsa yerine getireceklerini belirtti. Ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan Cavcav, “Olur veya olmaz. Karar değişmezse TFF değişecek” ifadelerini kullandı.         
Fenerbahçe’nin yabacı kararı verilmeden transfer yapmasına da değinen Cavcav, “Fenerbahçe kendi maçlarını her halde 10-12 yabancı futbolcu oynatabilecek. Acı ama gerçek Türkiye’de Fenerbahçe ne derse o oluyor” dedi.

FENERBAHÇE'NİN NE YAPMAK İSTEDİĞİNİ ANLAMIŞ DEĞİLİM

Kulüpler Birliği olarak karar aldıklarını belirten Cavcav, bu karara sadece Fenerbahçe’nin uymadığını dile getirdi. Fenerbahçe’nin aldıkları bu karara imza atmamasının düşündürücü olduğunu dile getiren Cavcav, "Fenerbahçe'de yabancı oyuncular olmasına rağmen iki tane daha yabancı oyuncuyu da kadrosuna katarak ne yapmak istediklerini anlamış değilim. Futbol Federasyonu’na sunduk. Yangından mal kaçırır gibi karar alındı” ifadelerini kullandı.
   
 TFF’yi kendi oyları ile getirdiklerini hatırlatan duayen başkan, açıklamalarına şöyle devam etti:
    
"Eğer bu tutum ve davranışları devam ederse nasıl geldilerse göndermesini de biliriz. TFF başkanının bunu çok iyi bilmesi ve anlaması lazım. TFF ve Kulüpler Birliği’nin askarı müşterekte birleşmemiz gerekiyor. TFF’nin tutum ve davranışını zorla değiştirecek değiliz. Ama kendi bilecekleri bir iştir.”
 


CİHAN