Çavuşoğlu gündüz Soçi'de akşam Alanya'da iftarda

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ile diyaloğun devam edeceğini belirterek, “İki tarafta da ilişkileri uçak düşürme hadisesindeki önceki düzeye, hatta daha ileri götürme düşüncesi var. Kurumlarımız arasında koordinasyon vardı, işbirliği vardı.

Çavuşoğlu gündüz Soçide akşam Alanyada iftarda
02 Temmuz 2016 Cumartesi 08:08 tarihinde eklendi.
DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ile diyaloğun devam edeceğini belirterek, “İki tarafta da ilişkileri uçak düşürme hadisesindeki önceki düzeye, hatta daha ileri götürme düşüncesi var. Kurumlarımız arasında koordinasyon vardı, işbirliği vardı. Yine yakın diyalog içinde olacağız. Önümüzdeki süreçte Rusya ile kesilen diyalogumuz devam edecek. Hem bölgesel hem de ekonomik olarak diyalog içinde olacağız. Bundan sonra tamamen seyahat acentelerinin, turizmcilerin atması gereken adımlar var. Herhangi bir engel kalmadı” dedi.
Alanya Kaymakamlığı ve Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen iftar programı, Clup Park Alanya’da yapıldı. Programa, Rusya’nın Soçi kentinde düzenlenen Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) 34’üncü Bakanlar Konseyi Toplantısı’ndan dönen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yanı sıra Antalya milletvekilleri Sena Nur Çelik, Mehmet Günal, Tarkan Akıllı, Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, ilçe protokolu ve davetlilerden oluşan yaklaşık 3 bin kişi katıldı.
 
'BİZLERİ ASLA YILDIRAMAZSINIZ'
 
İftarda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, memleketinde olmaktan son derece mutlu olduğunu belirterek, “Bugün, burada kardeşlik sofrasında bulunmaktan son derece mutluyum. Türkiye’de görmek istediğimiz tablo bu. Geçen gün havalimanında teröristlerce bir saldırı oldu. İstanbul'da 44 vatandaşımızın canına kıydılar. Buradan teröristlere seslenmek istiyorum; sizler barış dini İslam’ı temsil edemezsiniz, insanlığı da temsil edemezsiniz. Bizleri asla yıldıramazsınız. Bizler kararlılıkla varmak istediğimiz hedefe ulaşacağız” dedi.
 
GAZZE’YE YARDIM
 
Turizmcilerin zor günler geçirdiğini aktaran Bakan Çavuşoğlu, hükümet olarak turizmcinin yanında olduklarını anlattı. Son yaşanan krizin çok şey öğrettiğini vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, yeni destinasyonlar aranması gerektiğine işaret etti. Son günlerde dış politikada yoğun bir gündem yaşadıklarına dikkati çeken Bakan Çavuşoğlu, “Avrupa Birliği ile yeni bir fasıl açtık. Bu bizim AB'ye girme kararlılığımızın göstergesidir. Amacımız, vatandaşımızın hakkı olan vizesiz seyahati almak. İsrail ile sorunlarımız vardı. İsrail birkaç yıl önce özür diledi. Bugün Mersin'den 14 tonluk bir gemi insani yardımları ulaştırmak için yola çıktı. Gazzelilerin yıkılan evlerini, okullarını, hastanelerini ayağa kaldıracağız” diye konuştu.
 
'İLK MEYVEYİ TURİZMDE ALDIK'
 
Rusya ile yaşanan krize de değinen Bakan Çavuşoğlu, şöyle dedi:
 
“Karşılıklı adımı attık. Önce mektup gönderildi. Sonra Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görüştü. Dün Brüksel'deydik, bugün Soçi'deydik. Bu Türk dış politikasının bir başarısıdır. Putin ile Erdoğan görüşecek. İki ülke arasında düzelmeye başlayan ilişkilerin ilk meyvesini turizmde aldık. Gücümüzü bu ülkenin potansiyelinden alıyoruz. Siftahsız dükkanınızı kapattığınız, otelinizi açamadığız günlerde bile hükümete güvendiğiniz için sizlere teşekkür ederim. Türkiye Cumhuriyeti’ni daha güçlü bir devlet yapmak için gece gündüz çalışacağız. Bakanlar konseyi toplantısında Rus mevkidaşım Sergey Lavrov ve KEİ üyesi ülkelerden diğer muhataplarıyla ikili görüşmeler yaptık. İki tarafta da ilişkileri uçak düşürme hadisesindeki önceki düzeye, hatta daha ileri götürme düşüncesi var. Kurumlarımız arasında koordinasyon vardı, işbirliği vardı. Yine yakın diyalog içinde olacağız. Önümüzdeki süreçte Rusya ile kesilen diyalogumuz devam edecek. Hem bölgesel, hem de ekonomik olarak diyalog içinde olacağız. Bundan sonra tamamen seyahat acentelerinin, turizmcilerin atması gereken adımlar var. Herhangi bir engel kalmadı.”

DHA