Çavuşoğlu'ndan New York'ta FETÖ vurgusu

BİRLEŞMİŞ Milletler (BM) 71. Genel Kurul Çalışmaları için New York'ta bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, diplomatik temaslarını dün de sürdürdü.

Çavuşoğlundan New Yorkta FETÖ vurgusu
22 Eylül 2016 Perşembe 09:32 tarihinde eklendi.
Çavuşoğlu , KKTC, Mali, Çek Cumhuriyeti, Kenya, Fildişi Sahili ve Paraguay Dışişleri Bakanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirdi.
 
Mali Dışişleri Bakanı Abdolulaye Diop ile görüşmesinde, Çavuşoğlu muhatabına, darbe girişimi, FETÖ terör örgütünün amaçları ve yapılanması hakkında bilgi verdi. Çavuşoğlu, FETÖ terör örgütünün pek çok Afrika ülkesinde istikrara tehdit yaratabileceğini vurguladı.
 
Mali Dışişleri Bakanı Abdoulaye Diop, seçilmiş hükümete destek verdiklerini vurgulayarak darbe girişimini kınadı.
 
Görüşmede, ikili ilişkiler konusu da gündeme geldi. İki ülke arasındaki ticaret rakamlarının artırılması hususu da vurgulandı. Ayrıca, TİKA'nın Mali'de yapmakta olduğu projeler konusu ele alındı.
 
Çavuşoğlu, Diop'u 2-3 Kasım tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek Türkiye-Afrika İş Forumu'na katılmaya da davet etti.
 
Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Lubomir Zaoralek ile görüşmede ikili ilişkiler ve karşılıklı ziyaret takvimi ele alındı. Çavuşoğlu Çek muhatabına darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmeler hakkında bilgi verdi ve FETÖ ile mücadelenin önemine dikkat çekti.
 
Kenya Dışişleri Bakanı Amina Mohamed ile görüşmede ikili ilişkiler, karşılıklı üst düzey ziyaretler ile ekonomik ve ticari ilişkiler ele alındı. Çavuşoğlu, Kenya Dşişleri Bakanı'na da FETO terör örgütü ve yapılanmaları hakkında bilgi verdi. Bu terör örgütünün faaliyetlerinin durdurulmasının önemine vurgu yaptı.
 
Fildişi Sahili Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Albert Toikeusse Mabri ile görüşmede, ikili ekonomik ilişkiler, FETÖ ile mücadele, kültür ve eğitim konularında işbirliği konuları ele alındı.
 
Çavuşoğlu son olarak, Paraguay Dışişleri Bakanı Eladio Loizaga ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin arttırılması gündeme geldi. Çavuşoğlu, Latin Amerika açılımımız ve TİKA'nın bölgedeki faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
 
Çavuşoğlu ayrıca, Paraguay'ın Türkiye'de Büyükelçilik açma kararından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
Görüşmede ayrıca, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliği kanallarının artırılması gereği hususu da vurgulandı.
 
Macaristan Dışişleri Bakanı Petar Szijjarto ve İsveç Dışişleri Bakanı Margot Walstrom ile de ayaküstü bir görüşme gerçekleştiren Çavuşoğlu, gün boyunca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programlarına da katıldı.