Çayan yaşam mücadelesini kaybetti

Yalova'da iki grup arasındaki kavgayı ayırmak istediği sırada polisin kullandığı biber gazından etkilendiği iddia edilen ve yoğun bakıma alınan astım hastası Çayan Birben, hayatını kaybetti.

Çayan yaşam mücadelesini kaybetti
30 Mayıs 2012 Çarşamba 16:31 tarihinde eklendi, 1.091 kez okundu.

Yalova Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde yaşam mücadelesi veren Çayan Birben, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Hastane önünde ölüm haberini alan Birben'in annesi Yücel, babası Ahmet ve ablası Özge Birben'in de aralarında bulunduğu yakınları fenalık geçirdi. 

     
Hastane önündeki yaklaşık 100 kişilik grup, ellerindeki pankartla yürüyüşe geçmek istedi. Bu sırada, hastanenin girişindeki polis noktasının camı kırıldı. Güvenlik güçleri ile Birben'in yakınlarının da aralarında bulunduğu grup arasında yaşanan arbede sırasında bir polis memuru yaralandı. Gerginlik sırasında polis havaya ateş açtı. 
     
Yaralı polis, Özel Yalova Hastanesi'ne kaldırıldı. Grubun hastane önündeki bekleyişi sürüyor. 
     
Fevzi Çakmak Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Yıldız Sokak'taki Abdullah Baştürk Parkı'nda, iki grup arasında çıkan kavga sırasında astım hastası olduğu belirtilen Çayan Birben (31), olay yerine sevk edilen polisin gruplara müdahalesinin ardından aniden fenalaşmış ve Yalova Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı.