Çaycuma'da 10 sedir ağacı törenle dikildi

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'nde daha önce ağaçlandırılan 15 hektarlık alana, 'Orman Haftası' etkinlikleri kapsamında törenle 10 sedir ağacı dikildi.

Çaycumada 10 sedir ağacı törenle dikildi
26 Mart 2013 Salı 18:09 tarihinde eklendi.

 

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü, ilçeye bağlı Eren Köyü mevkiinde Filyos Çayı kenarında bulunan 15 hektarlık alanda geçen yıl Nisan ayında ağaçlandırma çalışması başlattı. Toprak işlemesinin ardından geçen Aralık ve Ocak aylarında alana 14 bin 10 ceviz, 50 ıhlamur, 180 de kiraz fidanı dikildi.
 
Orman Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen törende ise aynı bölgeye 10 sedir ağacı dikildi. Törene, Vali Erol Ayyıldız, Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, Çaycuma Belediye Başkanı AK Parti'li Mithat Gülşen, il genel meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Orman Bölge Müdürü Hakkı Ünal, ağaçların, verimli toprağın erozyonla akmasını önlediğini belirterek, ağaç dikmenin önemine dikkat çekti.
 
Vali Erol Ayyıldız ise dikilen her fidanın, her ağacın erozyona karşı alınan önlem olduğunu ifade etti. Vali Ayyıldız, "Eğer bu konuda yeterli çalışma yapamazsak maalesef afetlerle karşı karşıya kalabiliriz. Yeşile sahip çıkarsak, ormanı istediğimiz şekilde ele alıp, işleyip yarına taşıyabilirsek, aslında kendi vücudumuza, kendi ciğerimize de sahip çıktığımız anlamına geliyor" dedi.
 
Konuşmaların ardından protokol üyeleri için hazırlanan 10 sedir ağacının dikimi yapıldı. Ağaçlardan birini Vali Erol Ayyıldız, görevlilerin yardımıyla dikti.

DHA