Çaykur'da grev kararı

ÇAYKUR ile Tek Gıda-İş Sendikası arasında yürütülen Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı ve grev kararı alındı.

Çaykurda grev kararı
22 Mart 2013 Cuma 17:02 tarihinde eklendi.

 

ÇAYKUR ile Tek Gıda-İş Sendikası arasında yürütülen Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı ve grev kararı alındı.
 
Türk-İş' e bağlı Tek Gıda-İş Sendikası ile Hak-İş' e bağlı Öz Gıda-İş Sendikası arasında yaklaşık 5 yıl devam eden yetki mücadelesinden üye çoğunluğunu elinde bulundurduğu gerekçesiyle yargı kararıyla galip çıkan Tek Gıda-iş Sendikası ile ÇAYKUR ve Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası arasındaki Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlandı. Alınan karar gereği, ÇAYKUR'a ait 58 işletmede 20 Nisan'da greve gidilecek. 
 
HAKKIMIZ VERİLMEZSE SÖKE SÖKE ALACAĞIZ
 
Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Tek Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, grevi 20 Nisan'da başlatacaklarını belirterek şu görüşlere yer verdi:
 
"10 bin emekçi kardeşimizle 20 Nisan'da 58 ayrı işyerinde grev yürüyüşümüzü başlatıyoruz. Rize, Artvin ve Trabzon sokakları ısınacak. Biz dün TEKEL direnişiyle tarih yazdık. Mücadeleden korkmayan, hak aramaktan yılmayan bir sendikacılık geleneğimiz var. İşçi sınıfının hakkını hukukunu korumak için ÇAYKUR' da şanlı bir direniş başlatacağız. Grev öncesi Rize ve diğer illerde bütün sivil toplum örgütlerine ve siyasi partilere gidip yaşananları anlatacağız. Emeğimizin hakkını istiyoruz. Hakkımız verilmezse söke söke alacağız."
 
ÇAYKUR: ÇAY HASAT ZAMANINDA GREV YAPILABİLECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUZ
 
Grev kararıyla ilgili değerlendirmede bulunan ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ise, hükümetin işçilere gerekli zamları aktardığını belirterek, "İşçilerin mağduriyeti yok. Ama ilave bir takım şeyler talep ediyorlar. Bu talepleri de normal. İş bu notada tıkandı ve anlaşma sağlanamadı. Grev kararı aldılar. Arabulucu devreye girdi. Çay hasat zamanında grev yapılabileceğini düşünmüyoruz. Bu bölge insanına yapılabilecek en büyük kötülük olur. Bir kaos yaşanır. Bu konuda herkesin sorumlu davranması gerekir. Sonuçta ÇAYKUR' da çalışanlar bölge insanıdır. Aynı zamanda müstahsildir" dedi.

DHA