CBÜ Rektörü Pakdemirli yeniden aday

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, ekim ayı sonunda yapılacak seçimlerde yeniden aday olduğunu açıkladı.

CBÜ Rektörü Pakdemirli yeniden aday
27 Eylül 2014 Cumartesi 15:39 tarihinde eklendi.

CBÜ Muradiye Kampüsü'ndeki Alakart Restoran'da bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Rektör yardımcıları Prof. Dr. Erdoğan Özkaya, Prof. Dr. Ali Çelik ve Prof. Dr. Süheyla Sürücüoğlu da katıldı.

Dört yıl boyunca yaptıkları hizmetler hakkında bilgi veren Pakdemirli, ekim ayında yapılacak rektörlük seçimleri için çok sayıda aday olmasının güzel bir durum olduğunu ancak adayların çoğunun rektörlük için hazırlıksız olduğunu söyledi.

2010 yılında yapılan seçimlerde ikinci çıkan ve eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından CBÜ Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Pakdemirli, dört yılda üniversiteye 460 yeni akademik kadro atadıklarını bildirdi. Döt yıl önce birkaç bina dışında suyu, yolu, elektriği, interneti olmayan Muradiye Kampüsü'nün bugün her açıdan bambaşka bir noktaya geldiğini belirterek, "Yaptığımız çalışmalarla rektörlük binasını da Muradiye Kampüsü'ne taşıdık. Farklı farklı bölgelerdeki yerleşkelerin, iki ana kampüs içinde toplanmasını hedefliyoruz. Uncubozköy ve Muradiye kampüslerimizde buna yönelik çalışmalarımız hızla sürüyor. 2010 yılında 30 bin metrekare kullanım alanına sahip olan üniversite hastanemizin kullanım alanını 52 bin metrekareye çıkardık. Hastanemiz, yapılan çalışmalarla bölgenin de en güçlü hastanelerinden biri haline geldi. Akademik başarıyı arttırmak için çeşitli teşvik edici ödüller verildi. 2010 yılında beş olan fakülte sayısı bugün 11'e yükseldi, dört olan meslek yüksekokulu sayısı ise beşe çıktı. 2010 yılında üniversitemizde sekiz merkez varken bugün bu sayı 21'e ulaştı. 28 bin öğrenciyle devraldığımız üniversitemizde, bugün eğitim öğretim gören öğrenci sayısı 43 bin 841'e ulaştı." dedi. Çok önemsedikleri teknopark projesinin hızlı bir şekilde ilerlediğini de aktaran Pakdemirli, "Dört yıllık dönem boyunca şehirden de kopmadık ve çeşitli protokolle işbirliği içinde çalıştık. Her alanda grafiklerimiz büyük artış yaşarken sadece hukuk grafiğimizde düşüş oldu. 2010 yılında 194 davamız varken bugün bu sayı 40'a düştü." diye konuştu. 


CİHAN