CeBIT 2012 açıldı

Angela Merkel, Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rouseff ve Google'ın CEO'su Eric Schmidt ile birlikte dünyanın en büyük yüksek teknoloji fuarı CeBIT 2012’i açtı.

CeBIT 2012 açıldı
06 Mart 2012 Salı 15:56 tarihinde eklendi, 1.244 kez okundu.

 

Dünyanın en büyük yüksek teknoloji fuarı CeBIT 2012, Alman şansölyesi Angela Merkel, Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rouseff ve Google'ın CEO'su Eric Schmidt'in katıldığı törenle açıldı.
Hannover Kongre Merkezi'nde gerçekleşen törende, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki Columbus bilim modülünde görevli Hollandalı astronot Andrfe Kuipers'le video bağlantısı kuruldu.
 
CeBIT 2012, 10 Mart'a kadar ziyarete açık olacak. 70 ülkeden 4 binden fazla firmanın katıldığı fuara 339 binden fazla ziyaretçi bekleniyor.
 
Bu seneki partner ülkesi Brezilya olan fuarın ana teması "Güveni yönetmek" olarak belirlendi. Fuarda başlıca konular da bilgisayar teknolojisinin geleceği olarak görülen "bulut bilişim" sistemleri ile güvenlik kaygıları. 
 
-Açılışta protesto-
 
CeBIT'in açılış töreninin yapıldığı Hannover Kongre Merkezi önünde toplanan bir grup gösterici, Brezilya'nın çıkardığı yeni orman yasasını, yerli halkların geleceğini tehdit ettiği gerekçesiyle protesto etti. Göstericiler, Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rouseff'ten yasayı veto etmesini istediler.