Çeçen dansı için Grozni'de

Yüksek vergiler nedeni ile Rusya vatandaşlığını tercih eden dünyaca ünlü Fransız aktör Gerard Depardieu, Çeçenistan'ı ziyaret etti.

Çeçen dansı için Groznide
25 Şubat 2013 Pazartesi 16:31 tarihinde eklendi, 2.187 kez okundu.

 

Uçakla Çeçenistan'ın başkenti Grozni'ye gelen Fransız aktörü havaalanında bizzat Çeçen lider Ramazan Kadirov karşıladı. Depardieu kendi dostunun yanına geldiğini belirterek, "Eminim ki Çeçenistan'da insanlar mutlu yaşıyor. Rusya'yı, ayrıca Çeçen halkını ve insanlarını çok seviyorum. Çok samimi ve dost insanlar." dedi.
 
Kadirov'un onuruna verdiği akşam yemeğinde Depardieu, Çeçenistan'da önemli bir film çekmeyi planladığını da belirterek, "Öncelikle bir kaç ay önce izlediğim dansı tekrar izlemek istiyorum. İlk ziyaret nedeni bu. İkincisi ise Grozni'de önemli bir film projemiz var. Filmle ilgili detaylı bilgilere henüz gerek yok, çünkü Grozni'yi bir başka sefer de ziyaret edeceğim." şeklinde konuştu.
 
Kadirov da ünlü konuğu Çeçenistan'da ağırlamaktan büyük onur duyduklarını ifade ederek, "Siz gerçekten de dünyanın ünlü ve sevimli aktörüsünüz. Şimdi sizinle aynı yurttaş olduğumuzdan dolayı çok memnunuz. Sizi kutluyorum. Rusya'da insanların yaşamı için refah koşulları oluşturuldu. Allah'a şükürler olsun ki artık dünyanın ünlü isimleri ülkemizde yaşamayı arzu ediyor. Bugünleri de gördük." dedi.
 
Depardieu, yemekten sonra Kadirov'la Kafkas dansı yapmaya çalıştı.

CİHAN