ÇED toplantısını iptal ettirdiler

Bartın'ın Amasra İlçesi'nde, Türkiye Elektrik İletim A.Ş.'nin yapmayı planladığı elektrik iletim hattı için yapılan ÇED toplantısı, halkın yoğun tepkisi üzerine iptal edildi.

ÇED toplantısını iptal ettirdiler
06 Şubat 2013 Çarşamba 18:23 tarihinde eklendi.

 

Türkiye Elektrik İletim A.Ş.'nin Amasra'da yapacağı enerji iletim hattı için bugün Bartın Halk Eğitim Merkezi'nin salonunda ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) toplantısı yapıldı.

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. yetkilileri ile ilçede termik santral yapılmasına karşı oluşturulan Bartın Platformu üyeleri ve vatandaşların katıldığı toplantı firma yetkililerince sunum yapılmasıyla başladı. Yaklaşık 54 kilometre uzunluğunda 380 kilowat gücündeki projenin sunumunun yapıldığı sırada kürsüye çıkan Bartın Platformu üyesi Zafer Gecegörür, enerji iletim hattının Amasra'da kurulmak istenen termik santrallerde üretilecek elektriği sisteme ulaştırmak için yapılacağını söyledi.
 
Bartın Platformu üyeleri ve vatandaşlar tepki gösterirken, gergin anlar yaşandı. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri toplantının halkın tepkisi nedeniyle yapılamadığını tutanak altına alarak, toplantıyı iptal etti. 

DHA