Cehennem kraterine indi

Maceracı Geoff Mackley Vanuatu'daki Marum Yanardağı'nın bin 150 santigrat derecelik kraterine inip cehennemi yaşadı. Mackley, gittiği yeri, 'Güneş'in yüzeyi gibiydi' diyerek tasvir etti

Cehennem kraterine indi
29 Eylül 2012 Cumartesi 17:20 tarihinde eklendi, 1.046 kez okundu.

Yeni Zelandalı fotoğrafçı, kameraman ve gazeteci Geoff Mackley sonunda Güney Pasifik'teki Vanuatu adasında bulunan Marum Yanardağı'nın dibine inmeyi başardı. Yaklaşık bin 150 santigrat derece sıcaklığındaki lavlara yalnızca 30 metre uzaklıkta olan Mackley, Marum Yanardağı'nın kalbine bu denli yaklaşan ilk kişi oldu. 

 
15 yıldır Marum Yanardağı'nın tabanına inmeye çalışan ve her seferinde bu hedefine biraz daha yaklaşan Mackley, bu kez amacına ulaştı. Üzerindeki korumalı giysilerle 45 dakika boyunca "cehennem" sıcağında kalan 46 yaşındaki Mackley, tarihe geçecek fotoğraflar çekti, videolar kaydetti.
 
'YAPTIĞIM EN HARİKA ŞEYDİ'
 
Dört yüz metrelik bir inişin ardından lavlara ulaşan Mackley, "Güneşin yüzeyi gibiydi. Bu hayatımda gördüğüm ve yaptığım en harika şeydi" dedi. Mackley ve arkadaşları, çekimler öncesi 38 gün boyunca yanardağın zirvesinde kamp yaptı ve uygun zamanı kolladı. 

Posta