Cehennemden kaçış

Bingazi’ye gönderilen Orhangazi-1 ve Osman Gazi-1 feribotları, dün gece Marmaris Limanı’na geldi.

Cehennemden kaçış
24 Şubat 2011 Perşembe 08:34 tarihinde eklendi, 1.322 kez okundu.

 

Yaklaşık 20 saat süren yolculuğun ardından saat 23.44’te limana yanaşan Orhangazi-1 Feribotu ile 30’u yabancı uyruklu 1516 kişi getirildi. Osman Gazi-1 feribotu da saat 03.00’te bin 530 yolcusuyla Marmaris’e geldi.
 
İlk feribot 23.44'te limana yanaştı
 
Libya’daki Türkler’in yurda getirilmesi için Bingazi’ye gönderilen Orhangazi-1 Feribotu, dün gece Marmaris Libanı’na ulaştı. Yaklaşık 20 saat süren yolculuğun ardından saat 23.44’te limana yanaşan feribotla 30’u yabancı uyruklu 1516 kişi getirildi. Bahriyeli selamıyla karşılanan yolcular “en büyük Türkiye, başka büyük yok” sloganı atarak sevinçlerini dile getirdi. Yolcuların feribottan indirilmesinde kısa süreli sorun yaşandı. Feribotun kapaklarının limanla uyum göstermemesi nedeniyle yaşanan sorun çözüldükten sonra yolcular feribottan indi. Yolculardan sağlık problemi yaşayanlar, limanda hazır bekletilen 112 acil servis görevlilerince seyyar hastanelere alındı. Daha sonra sağlık durumu ciddi olan 6 kişi hastaneye sevkedildi. Yolcular Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından karanfillerle karşılandı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, feribotun Girit açıklarında fırtınaya yakalandığını bu nedenle bazı yolcuların rahatsızlandığını söyledi.
 
Yakıt ikmali
 
Zorlu geçen yolculuğun ardından Marmaris’e ulaşan yolcular arasında 10 günlük bebek de var. Onur Eren Çalışkan adlı bebeğin sağlıklı bir şekilde Türkiye’ye ulaşması da mutluluğu bir kat daha artırdı. 
Yakıt ikmaliyle zaman kaybetmemek için 20’şer tonluk 6 yakıt tankerle yola çıkan feribotlar, Libya’da mahsur kalan diğer Türk vatandaşlarını almak için Marmaris’te hazır tutulan tankerlerden yakıt ikmali yapıp tekrar yola çıktılar.
 
2 bin yatak hazır
 
Libya’dan gelenler için Marmaris’teki otellerde 2 bin yatak ayrıldı. Konaklamak isteyenler buralara yerleştirilecekler. Ancak memleketlerine gitmek isteyenler 14 ayrı noktaya otobüslerle gönderilecek. Orhangazi ve Osmangazi feribotları, 4-5 saatlik bakımın ardından tekrar yola çıktılar.
 
İkinci feribot 03.00'te geldi
 
İDO’ya ait Osman Gazi-1 feribotu da saat 03.00’te bin 530 yolcusuyla Marmaris’e geldi.
 
Orhan Gazi-1 feribotunun ardından limana yanaşan Osman Gazi-1 Feribotu’ndaki yolcuları da, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ karşıladı. İkinci feribotla gelen Türk yolcuların gümrük alanında akrabaları ile karşılaşmaları duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Anneler çocukları ile kucaklaşırken, kardeşlerini bekleyenler ise dakikalarca birbirlerine sarılarak hasret giderdi. İkinci feribotla gelen vatandaşların bir bölümü istekleri üzerine memleketlerine gönderildi. Dinlenmek isteyenler de otellere yerleştirildi.