Çek yasası tahliyeleri

6273 sayılı Çek Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un, 3 Şubatta Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girmesinin ardından Bursa'da tutuklu bulunan 53 kişi, tahliye edildi.

Çek yasası tahliyeleri
06 Şubat 2012 Pazartesi 17:39 tarihinde eklendi, 1.478 kez okundu.

Baro Başkanı Zekeriya Birkan'ı makamında ziyaret eden TBMM Adalet Komisyonu Üyesi ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, yasa değişikliğine ilişkin, amaçlarının çağdaş ve moden hukuk sisteminin Türkiye'de de uygulanması olduğunu belirterek, dünyanın hiçbir yerinde çekle ilgili hapis verilmediğini bildirdi.
    
Çek Kanunu'nda bu zamana kadar birçok değişiklik yapıldığını ifade eden Çavuşoğlu, şöyle konuştu:
   
  ''Yeni düzenlemeyle BBDK tarafından Risk Standardizasyon Merkezi kuruldu. Artık, vatandaşlarımız aldığı çekin sahibinin ekonomik geçmişiyle alakalı tüm bilgilere ulaşabilecek. Bu esnafın mağdur olmasının da önüne geçecektir. Geçen yıl, Türkiye'deki çeklerin yüzde 2,7'si karşılıksız çıktı. Bu yasa, ticarete, çekle alakalı bir düzen ve intizam getirdi. Artık herkes çek alamayacak. Ayrıca Türkiye'deki sulh ceza mahkemelerinin iş yükünün yüzde 50'sini Çek Kanunu'na muhalefet davaları oluşturuyor. Bu rakam ceza mahkemelerinin iş yükünün ise yüzde 15'ine karşılık geliyor.''
    
Değişiklikle birlikte Bursa E Tipi Cezaevinden 42, H Tipi Cezaevinden ise 11 kişinin tahliye edildiği öğrenildi.
    
Binlerce kişiyi ilgilendiren değişiklikle, soruşturma aşamasındaki dosyaların görevsizlik kararlarıyla Kabahatler Bürosu'na gönderilmeye başlandığı bildirildi.