Çekilen PKK'lılar burada toplanıyor!

Türkiye sınırları dışına çekilen PKK'lıların büyük bölümü Türkiye sınırına 20 kilometre uzaklıktaki Metina Kampı'nda toplanıyor.

Çekilen PKKlılar burada toplanıyor!
24 Haziran 2013 Pazartesi 15:12 tarihinde eklendi, 1.576 kez okundu.
İmralı’da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası alan Abdullah Öcalan’ın çağrısı üzerine PKK’nın silahlı birimlerini 8 Mayıs'tan itibaren Türkiye sınırları dışına çekmeye başlaması üzerine örgüt üyelerinin önemli bölümü, Türkiye sınırına yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki PKK’nın birçok kampının yer aldığı Metina Kampı'ndaki bölgede kalıyor. Türkiye sınırında bulunan Haftanin ve Zap kampları kadar büyük bir öneme sahip olan bölge, örgütün çok önemli bir üslenme alanı konumunda bulunuyor. 
 
Duhok yakınlarındaki yine PKK’lıların yoğunlukta bulunduğu Gare Dağı'nın karşısında yer alan ve Zap Vadisine de yakın olan Metina'da, Müslüman ve Hıristiyan köylüler de adeta iç içe yaşıyor. 
 
Yol üzerinde kontrol noktaları bulunmayan PKK’nın hemen yakınlardaki ağaçlık bölgelerde ise 3'er, 5’er kişilik gruplar halinde bulundukları görüldü. PKK’lılardan bir bölümü ise hakim tepelerde 24 saat nöbet tutuyor.
 
PKK’lıların çekilme süreçleri 10-15’er kişilik gruplar halinde devam ederken, günlerce yürüyen gruplar, sınırı geçtikten sonra Metina bölgesindeki üslenme alanlarında alıyor. Arkadaşları tarafından karşılanan gruplar küçük sığınaklarında dinlemeye çekiliyor. Kampta gündelik yaşamın devam etmesi için örgüt üyeleri ihtiyaçları karşılamak için çalışıyor. 
 
Ağaçlardan oluşan ve yukardan bakıldığında görülmeyen 10’ar kişilik grupların kalabileceği küçük kulübelerin bulunduğu Metina Kampı'nda PKK'lıların ihtiyacını karşılamak için günde 500 ekmek pişirilirken kadın örgüt üyelerinin yoğurduğu hamuru, erkekler küçük kulübedeki fırında ekmek olarak pişiriyor. 
 
Kadın, erkek yaklaşık 100 PKK’lının bulunduğu Metina'da yine ağaçlarla kamufle edilen küçük ve mutfak denilen yerde ise, kazanlarla yemekler pişiriliyor. Kadınlar yemek malzemelerini hazır hale getirirken, erkekler kazanları taşıyıp ateşin başında yemek pişinceye kadar karıştırıyor, ateşe sürekli odun taşıyor. Yemek ardından bulaşıklar dönüşümlü yıkanıyor.
 
Kampta Türkiye'deki Gezi olayları tartışılırken, BDP’nin ‘Çözüm süreci’nin kesintiye uğramaması için ilk günlerde sessiz kaldığı ifade edildi.

DHA