Cem Yılmaz'a Altın Bamya

Altın Bamya Ödülleri, dün gece Cezayir’de gerçekleştirilen törenle üçüncü kez sahiplerini buldu.

Cem Yılmaza Altın Bamya
21 Mart 2011 Pazartesi 12:10 tarihinde eklendi, 1.770 kez okundu.

 

Cinsiyet ayrımcılığı yapan, kadınlarla ilgili yanlış algılar yaratan ve kadınlara dair alanları daraltan filmleri eleştirmek için dağıtılan Altın Bamya Ödülleri, dün gece Cezayir’de gerçekleştirilen törenle üçüncü kez sahiplerini buldu.
 
Her yıl bir daha ödül verilecek film çıkmaması dileğiyle dağıtılan ödüllerde "Yahşi Batı", hem bu yıl ilk kez verilen 'İzleyici Bamyası Ödülü'nü hem de Jüri Özel Homofobi Ödülü'nü kazandı. Erkek Karakter Ödülü, "Ejder Kapanı" filminin 'şiddeti kendi egemenlikleri altında büyük bir zevkle herkese uygulayan' karakterleri Çerkez ve Akrep’in oldu. Kadın karakter ödülüne ise 'Cumhuriyet'in kuruluşunda kadının varlığını özne olarak hiçe saydığı’ gerekçesiyle "Veda" filmindeki Latife Hanım layık görüldü.
 
Yavuz Turgul polisiyesi “Av Mevsimi” senaryo dalında ödül kazanırken, film dalında Altın Bamya ise “Romantik Komedi” filmine verildi.
 
Kazanan filmlerden ödüllerini almaya gelen olmadı ancak adaylar arasında bulunan “Büşra” filminin yapımcısı Alper Akman törene katıldı. Akman yaptığı konuşmada, sinemada takip ettikleri ekolün her şeyi abartmak üzerine kurulu olduğunu belirtti ve cinsiyetçiliğin de kullandıkları tekniklerden biri olduğunu söyledi. Akman ayrıca ileriki yıllarda da adaylık alacaklarına emin olduğunu açıkladı.