Cemaat Defne Samyeli'ni neden dinledi?

Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadır Selvi, cemaat operasyonunun detaylarını kaleme aldığı yazısında gazeteci Defne Samyeli'nin ne amaçla dinlendiğine dair alaycı bir yorum yaptı.

Cemaat Defne Samyelini neden dinledi?
25 Temmuz 2014 Cuma 10:31 tarihinde eklendi, 1.017 kez okundu.
Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadır Selvi, 22 Temmuz operasyonunun 17 Aralık'ın rövanşı olduğu iddialarına tepki göstererek, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen casusluk ve organize suçlarla ilgili operasyon üzerinde bir karartma propagandası yürütülüyor" dedi.
 
Operasyonun 2 bin 280 kişinin dinlenilmesiyle ilgili olduğunu vurgulayan Abdülkadir Selvi, cemaatin gazeteci Defne Samyeli'ni dinlediğini belirterek, "Defne Samyeli'nin İran bağlantılı Selam-Tevhit örgütünün Hazret-i Fatıma Tugaylarının komutanı olduğu yönündeki bir kuşkuyu içimde hep taşımıştım" sözleriyle polislerle dalga geçti.
 
Abdülkadir Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle:
 
OPERASYON KİME KARŞI YAPILDI?
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen casusluk ve organize suçlarla ilgili operasyon üzerinde bir karartma propagandası yürütülüyor.
 
İstanbul'daki operasyon kime karşı yapılıyor?
 
Cemaat medyasına göre 17-25 Aralık operasyonlarını yapanlar cezalandırılıyor.
 
Peki 17-25 Aralık operasyonlarını kim yapmıştı? Mali Şube.
 
Zaman Gazetesi'nin 21 Temmuz tarihli haberine göre 17-25 Aralık operasyonları yürüten İstanbul eski Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı, 'Havada operasyon kokusu var' başlıklı bir mektup yazmış. Yetinmemiş gözaltına alındığı yönündeki haberleri tekzip etmek için evinin önünde televizyonlara açıklama yapmış.
 
Çünkü operasyon 17-25 Aralık'la ilgili değil.
 
OPERASYON USULSÜZ DİNLEME VE CUSUSLUKLA İLGİLİ
 
Çünkü operasyon 17-25 Aralık operasyonunu yürüten Mali Şube'ye yönelik değil. Usulsüz dinlemeler ve casusluk iddiası nedeniyle İstihbarat ve Organize Şube'ye yönelik.
 
Operasyon Tevhit-Selam terör örgütü adı altında 3 yıl başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan olmak üzere 2280 kişinin dinlenilmesiyle ilgili.
 
Başbakan'ın Somali Cumhurbaşkanı ve Filistin Devlet Başkanı ile görüşmelerinin, MİT Müsteşarı'nın telefonlarının dinlenilmesi suretiyle casusluk ve organize suçlarla ilgili bir operasyon yürütülüyor.
 
Operasyon düğmesine basıldığı andan itibaren paralel yapının kara propaganda elemanları, 17 Aralık operasyonunun intikamının alındığı yönünde bir algı operasyonu yapmaya başladılar, hala bunu sürdürüyorlar.
 
Bu doğru değil. Operasyon tamamen Selam-Tevhit soruşturmasıyla ilgili.
 
HERKESİ DİNLEDİLER
 
Numan Kurtulmuş'un, Hakan Fidan'ın, Efkan Ala'nın, Yalçın Akdoğan'ın, Yusuf Ziya Cömert'in, İbrahim Karagül'ün ve nihayet Başbakan Erdoğan'ın dinlenilmesinden söz ediyorum.
 
DEFNE SAMYELİ ÖRGÜT ÜYESİ Mİ?
 
Defne Samyeli'nin, Can Dündar'ın, Ertuğrul Özkök'ün, İsmail Küçükkaya'nın İran bağlantılı Selam-Tevhid örgütü kapsamında dinlenildiği olayı kast ediyorum.
 
Can Dündar'ı bilmem ama Defne Samyeli'nin İran bağlantılı Selam-Tevhit örgütünün Hazret-i Fatıma Tugaylarının komutanı olduğu yönündeki bir kuşkuyu içimde hep taşımıştım.