Cemaat, TSK'da ne kadar etkili ?

CHP'den milletvekili aday adayı olan Dursun Çiçek, TSK'daki cemaat örgütlenmesine dönük çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cemaat, TSKda ne kadar etkili ?
04 Mart 2015 Çarşamba 07:28 tarihinde eklendi.
CHP'den milletvekili aday adayı olan Dursun Çiçek, TSK'daki cemaat örgütlenmesine dönük çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
"AK Parti'yi bitirme belgesi"nde ıslak imzası olduğu iddiasıyla tutuklanan emekli Albay Dursun Çiçek katıldığı canlı yayında soruları cevapladı.
 
7 Haziran seçimleri için CHP'den milletvekili aday adayı olan Dursun Çiçek, TSK'daki cemaat örgütlenmesine dönük çarpıcı açıklamalarda bulundu. Cemaat için "kumpas örgütü" tanımını kullanan Çiçek, "bunları yöneten eğiten planlayan stratejik el okyanus ötesidir" dedi. Cemaatin TSK'ya sızmak için 35-40 yıldır çalıştığını savunan Çiçek, orduda yüzde 10 dolayında bir etkinlik sağladıklarını söyledi.
 
 
TSK'DAKİ TEKNİK SINIF KADROLARDA CEMAAT DAMGASI!
 
TSK'da etkin olmak için çok çalıştılar. 35-40 yıl çalıştılar ama yüzde 10 kadar etkili oldular. Baktılar ki etkin olmak için bir 35 yıl daha çalışmaları lazım. Bunu da göze alamadıkları için bu kumpas davaları ile TSK'yı hedef aldılar. Cemaatin TSK'daki kodrolaşması yüzde 10 civarındadır. Daha çok harbiyeden mezun olmayan teknik sınıflar. Hakim savcı, doktor, teknisyen ve idari kadrolar. Emniyet ve yargıyı aldılar ama sızarak, insan yerleştirerek TSK'yı alamayacaklarını bildikleri için bu operasyonları yaptılar.

Sabah