"Cemaat ve AK Parti birbirini yiyor"

Manisa'nın Salihli İlçesi'nde, partisince düzenlenen adayların tanıtımının yapıldığı açık hava toplantısına katılan Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Eşbaşkanı ve İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, "Bugün kan akmıyorsa Öcalan sayesindedir. Ak Parti ve cemaat bugün birbirini yiyor" dedi.

Cemaat ve AK Parti birbirini yiyor
26 Şubat 2014 Çarşamba 00:01 tarihinde eklendi.
Salihli'nin Kent Meydanı'nda adayların tanıtıldığı açık hava toplantısına HDP Eşbaşkanı ve İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ile BDP Manisa İl Başkanı Ahmet Ertaş, HDP İl Eş Başkanları Abdurrahman Aras, Suna Tunç, HDP'nin adayları Turgut Güler, Songül Oruç ve yaklaşık bin kişi katıldı. Partililerine seslenen Tuncel, "Bakın bir yıldır çözüm süreci konuşuluyor.

Başbakan her fırsatta cenaze gelmiyor diye övünüyor. Doğru 1 yıldır cenaze gelmiyor. Ama bu Başbakan'ın, Ak Parti'nin başarısı değil. Eğer bugün kan akmıyorsa, Türkiye'nin yüzde 80'i hala barış diyorsa bu Başbakan sayesinde değil, Kürt halkı önderi Abdullah Öcalan sayesindedir" dedi.
 
Bazı çevrelerin barış sürecini bitirmek için elinden geleni yaptığını ileri süren Tuncel şunları söyledi: "Biz diyoruz ki barış bizim için bir talep değil, yaşamın kendisidir. Artık savaş, çatışma ya da çocuklarımızın bedel ödemesini istemiyoruz. O yüzden çözüm sürecinin ilerlemesi konusunda kendimizi sorumlu hissediyoruz. Çözümün bir parçasıyız. Kim çözümden yana ise Halkların Demokrasi Partisi saflarına çağırıyoruz. O zaman herkes görecek gerçek barış mücadelesi nasıl oluyormuş.

Bugün Türkiye'de gerçek bir ana muhalefet partisi olsaydı, Ak Parti bu kadar diktatör olabilir miydi. Başbakan kendisini böyle sultan gibi görebilir miydi. Ana muhalefet partisi çözümsüzlük konusunda ana muhalefetle aynı saftadır. Hala ana dilde eğitim böler diyen bir zihniyet, kürt sorununun çözümü konusunda programı olmayan bir muhalefet bugün Ak Parti'nin bu noktaya gelmesinde de sorumludur. O yüzden 30 Mart'ta sandıktan HDP çıkarsa barış için çözüm için çok güçlü bir irade ortaya çıkmış olacaktır. Barış için çözüm için sizleri göreve davet ediyorum."
 
SİZ BİRBİRİNİZİ YEMEYE DEVAM EDİN
 
Başbakan'a yüklenen Sebahat Tuncel, "Başbakan, Türkiye'yi sarsan bu olaylar başladığı günden bugüne komplo var diyor. Cemaat bana komplo kurdu diyor. Şimdiye kadar Ak Parti ile cemaat birlikte yediler şimdi de birbirlerini yiyiyorlar. Olan bizim halkımıza oluyor. Siz birbirinizi yemeye devam edin. Ama bu halklar ikinizden de hesap soracak. Size mecbur muyuz. Türkiye'yi kaosa sürüklemenizi izleyeceğimizi mi sanıyorsunuz. Siz bu halkların geleceği ile neden oynuyorsunuz. Bir korku filmi izler gibiyiz. Her akşam acaba cemaat bugün ne çıkaracak ya da Ak Parti ne çıkaracak diye bekler olduk" diye konuştu.

DHA