Cemaat'e yakın okula FBI baskını

Çarşamba günü akşam saatlerde FBI ajanlarının, Louisiana eyaletinin Baton Rouge kasabasında Gülen Hareketi ile ilgili olduğu ileri sürülen bir okula baskın yaptıkları öğrenildi.

Cemaate yakın okula FBI baskını
14 Aralık 2013 Cumartesi 14:58 tarihinde eklendi.
Kenilworth Bilim ve Teknoloji okuluna gelen FBI elemanlarının okuldan bazı kutular götürürken yerel WBRZ News kameramanları tarafından görüntülendi.
 
ABD'de Charter okul türü, finansmanı devlet tarafından karşılanan ama özel şirketlerce yönetilen okullara verilen bir isim olarak biliniyor ve Obama yönetimiyle birlikte bu çeşit okulların sayısı ABD çapında hızla artış gösterdi. 
 
Bu charter okul Pelican Eğitim Birliği tarafından 2009 yılından beri yönetiliyor ve geçen Perşembe günü, okulun başarısı gözönüne alınarak, 5 yıl daha okulun yine aynı kurum tarafından yönetilmesine karar verildi.
 
Gülen Hareketinden ilham alan Türk girişimcilerin ABD'nin 23 eyaletinde 140'un üzerinde charter okul işlettiği, Hizmetin ABD'deki faaliyetlerini takip eden bazı websayfalarınca iddia ediliyor. Bu okulun da Gülen Hareketinden esinlenen Türk girişimciler tarafından açıldığı, Gülen Okullarının faaliyetlerini takip eden Sharon Higgins tarafından iddia edildi. ABD'nin dört bir yanına dağılan bu okullarla ilgili Vatan Gazetesinin ulaştığı Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Kurumsal İletişim Direktörü Selim Özdemir, bu okulların Gülen Cemaatiyle ilgili bağı sorulduğunda şunları söyledi: 'ABD'ye gelen ve yerlesen Turk-Amerikan egitimciler ve diger meslek sahipleri arasinda da egitim alaninda girisimde bulunan insanlar oldugu bilinmektedir. (Gülen) Hocaefendinin boyle girismcilerin ve egitimcilerin acmis oldugu muesseselerle kurucu, yonetim kurulu uyeligi veya benzeri herhangi bir resmi-formal iliskisi soz konusu degildir. Ancak egitim alanindaki fikirlerini paylasma ve egitim yoluyla topluma hizmeti tesvik noktasinda entellektuel, motivasyon ve ilham kaynagi olma seklinde bir iliskiden bahsedilebilir.'
 
Okulların faaliyetleri hakkında bir websitesi de kuran Amerikalı Sharon Higgins tarafından hazırlanan bir grafiğe göre, Türk girişimcilerin açtığı bu okullarda, 2012-2013 yılında yaklaşık 60 bin öğrenci öğrenim gördü ve okul sayılarının son birkaç yılda hızla arttığı yine grafikden görülüyor.
 
FBI ve Kenilworth okul idaresi, baskın hakkında bir bilgi vermediler. New Orleans FBI sözcüsü Mary Beth Roming yerel kanala verdiği kısa demeçte, baskının 'kamu güvenliği ile ilgili olmadığı' detayını aktardığı görüldü.

Vatan Gazetesi